După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 21 februarie 2015

Pastor Samy Tuțac - Fenomenul Fărășești

În copilărie am auzit de Fărășești de la unchiul meu, pastorul Laurențiu Tuțac. Am auzit și despre Biserica Baptistă din Fărășești, dar nu am fost niciodată acolo. Satul acesta se situează în extremitatea estică a judeţului Timiş, într-o zonă izolată de la poalele Munţilor Poiana Ruscă, între dealurile Negreşu şi Prodan. Cel mai apropiat oraş este Făget, la 22 km est de localitate. Mai sunt aproximativ 50 de case locuite, iar populația este de aproximativ 250 de locuitori. Vineri seara, 20 Februarie, răspunzând invitației pastorului Ion Malancea, împreună cu Daniel Icobesu, am ajuns pentru prima data la Biserica Baptistă din Fărășești.
Primul șoc care îl ai cand ajungi în adunarea aceasta este că, în loc să dai de o mână de credincioși în vârstă, Biserica este plină de copii și de tineri. Deși este vineri seara târziu acești copii și tineri cântă toți în orchestră și sunt plini de pasiune pentru Dumnezeu. Dar ceea ce este cel mai șocant, este deschiderea acestor frați și surori pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Este uimitor să vezi atenția oferită mesajului și să auzi “Aminul” lor rostit cu multă pasiune. Nu poți să nu te întrebi:”Cum este posibil ca într-un sat atât de izolat, într-o vreme în care bisericile de la sate se confruntă cu multe probleme, să existe o biserică atât de dinamică?”
Un alt aspect, nu lipsit de importanță, este felul de a fi al acestor oameni simpli. Nu am întâlnit de multă vreme oameni atât de prietenoși, iar dragostea lor pentru Cristos și pasiunea pentru Cuvântul lui Dumnezeu sunt atât de evidente. În plus, este de admirat investiția acestor credincioși în educația copiilor lor. Cu siguranță “Fenomenul Fărășești” trebuie studiat cu atenție, iar observațiile și concluziile trebuie cunoscute de cât mai mulți. Dacă într-o localitate atât de mică și izolată este posibilă existența unei biserici atât de dinamice, trebuie să fie posibil și în alte părți.
Cred că este necesar să descoperim care sunt “secretele” acestei biserici și ce putem învăța de la ei. Din cauza orei târzii, nu vreau să vorbesc despre cele cinci feluri de mâncare (ca la nuntă), dar și aspectul acesta vorbește de la sine despre ospitalitatea acestor credincioși. Sper să avem în curând o conferință cu tema:”Trezirea bisericilor de la sate” iar Biserica Baptistă din Fărășești ar putea fi un bun studiu de caz prezentat și analizat. Fără îndoială putem învăța multe de la ei, iar la nivelul  mișcării baptiste, s-ar putea să descoperim secretele unei reînviorări spirituale atât de necesară.
Pastor Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.