După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 7 ianuarie 2015

Pastor Ovidiu Petric: Doctorii cred în ghinionul cancerului

Zilele trecute o știre medicală inedită a circulat viral in mass-media "două treimi din cazurile de cancer sunt cauzate de ghinion, mai precis de mutații accidentale în ADN, și mai puțin de obiceiuri ce ne pun sănătatea în pericol, susțin cercetătorii americani de la Josh Hopkins University" scrie Reuters.

“Când cineva se îmbolnăvește de cancer, vrea să știe de ce. Vrea să creadă că există un motiv. Și motivul real în multe cazuri este nu faptul ca nu te-ai comportat corespunzător sau că ai fost expus unei influențe de mediu dăunătoare, ci pentru că ești ghinionist. Ai pierdut la loterie”, a declarat medicul oncolog dr. Bert Vogelstein, de la facultatea de medicină Johns Hopkins din Baltimore, cel care a coordonat studiul, precizează B1.ro.

Vocabularul faimoșilor medici surprinde printr-o coloratura mistica si cu tente superstițioase, ce suna mai mult a horoscop decat a studiu științific. In fata unui astfel de limbaj "academic" venit din partea unor doctori cu renume mondial, pacienții bolnavi de cancer sunt aruncați in voia sortii, a întâmplării, a accidentului biologic.

Conform B1.ro "din cele 31 de cazuri de cancer studiate de cercetători, 22 din ele se pot explica în principal prin aceste mutații accidentale, în fapt, ghinion biologic."

Perspectiva ghinionului biologic, si atunci cand vine vorba de cancer si cand viata e văzută ca o înșiruire de întâmplări, de evenimente accidentale arunca omul in neantul vietii fara sens, fara directie, fara speranta.

Concepția biblica despre viata si neajunsurile, iar in cazul de fata deformatiile ei, este total diferită de concluziile recentului studiu al celor de la facultatea de medicină Johns Hopkins din Baltimore. Perspectiva crestina asupra vietii este așezată de la inceput pana la sfârșit sub cupola suveranității lui Dumnezeu.
A exclude din calcule ideea unui Dumnezeu care controlează totul in microunivers sau in macrounivers, de la molecula la galaxie, inseamna a-L descalifica pe Dumneseu de caracteristica Sa suprema - suveranitatea.

Creștinismul biblic nu poate concepe asocierea doctrinei suveranității lui Dumnezeu cu ideea accidentelor biologice. Dumnezeu si accidentele se exclud. In Dumnezeul Scripturilor nu exista accidente nici măcar biologice. Tot ce se desfășoară in viata unui om este hotarat, cunoscut, controlat, îngăduit de Dumnezeu.

Daca o nanoparticula nu respecta voia lui Dumnezeu si s-ar presupune ca poate devia de la planul hotarat de Dumnezeu, aceasta ar face ca Dumnezeu sa nu mai fie Dumnezeu. "Daca Dumnezeu nu este suveran peste întreaga creatie, El nu este suveran deloc. Daca Dumnezeu nu este suveran, atunci El nu este Dumnezeu" afirma marele teolog R.C. Sporul.

Modul in care este înțeles Dumnezeu ca fiind suveran, are implicatii profunde asupra intelegerii celorlalte doctrine ale Bibliei inclusiv alegerea, justificarea, sfintenia, omniscienta sau grija divina. Aspectele practice sunt extrem de importante si relevate mai ales pentru bolnavii de cancer. Modul de exprimare al doctorilor ce considera cancerul in multe cazuri ca accident biologic, trădează concepția acestora despre Dumnezeu si despre viata, ce este mai degrabă devastatoare, descurajatoare si daunătoare, decat una supranaturala si edificatoare.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.