După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 2 mai 2014

Pastor Gigi Cosman: "Ar fi o eroare şi o dovadă de iresponsabilitate dacă nu am susţine şi promova candidatura fratelui Peter Costea"

Dragii mei
Poziţia mea şi a bisericii în care slujesc a fost constantă în a nu face propagandă electorală nici unui partid. Am considerat că acest lucru este bun pentru a nu crea o tensiune suplimentară între membri bisericii.

În contextul alegerilor parlamentare care vor avea loc în 25 mai, cred că ar fi o eroare şi o dovadă de iresponsabilitate dacă nu am susţine şi promova candidatura fratelui Peter Costea, independent (fără să fie membru în vreun partid), dar cetăţean al cerului şi fratele nostru în Hristos. Fratele Costea a avut un scurt cuvânt în adunare la noi şi a fost o bucurie să auzim o chemare la trăirea rolului pe care îl avem ca şi creştini în ţara în care trăim.
Se ştie că la asemenea alegeri nu se prea merge! Rugămintea mea este să vă îndemnaţi cunoscuţii să meargă la vot şi să voteze poziţia 21 de pe buletinele de vot, unde este Peter Costea.
Cu ani în urmă, creştinii s-au mobilizat în votarea fratelui Wurmbrand în cursa pentru cei mai reprezentativi 10 români. Pe situl unde se arăta în timp real situaţia voturilor, fratele Wurmbrand a fost pe primul loc. A fost recunoscut doar pe locul 5, dar a fost o mare victorie!
Cred că este un moment în care trebuie să existe din nou o astfel de mobilizare şi să-L onorăm pe Domnul trimiţând în Parlamentul Europei un om care afirmă cu îndrăzneală valorile creştine. Desigur, un singur vot diferit s-ar putea să nu însemne mare lucru! Dar prezenţa unui om dedicat lui Dumnezeu acolo nu se poate să nu influenţeze în bine relaţiile în care este implicat.

Toţi suntem întristaţi de degradarea morală la care asistăm şi privim direcţia în care se îndreaptă societatea ca fiind implacabilă. Vorbim negativ despre ce se întâmplă în politică, economie, atât în România, Europa cât şi în SUA. Vinovăţia noastră este că nu mai credem că dacă ne rugăm şi ne implicăm, realmente Dumnezeu poate să intervină!
Să aveţi parte de mult har şi înţelepciune şi să fiţi întăriţi pe calea pe care mergeţi.
Cu preţuire, Gigi Cosman

Citeşte şi:

Marius Cruceru: "Încerc să îl susțin pe Peter Costea"

Nicolae Geantă și Frații de la Boldești la Orăștie

Click pe imagine pentru mărire!

Botez la Hăbud, jud. Prahova


Conferință de cupluri la Miceşti, jud. Argeş

Click pe imagine pentru mărire!

Lansare de carte la Cluj-Napoca: Alături de Isus - de Ghiţă Mocan


Conferință pentru familii cu Petru Mihenț la Timișoara


Festival de muzică pentru tineri la Palatul Național Chișinău


Conferinţă de tineret la Biserica Harul Zalău


Conferință despre identitatea baptiștilor la Arad


Scrisoare misionară: Familia Dubei, Africa de Sud

Tămăduind Inimi Zdrobite 
02.05.2014 
„Domnul …tămăduiește pe cei cu inima zdrobită, și le leagă rănile” Psalmul 147:3
„Avem nevoie de povestiri ca acestea ca să vindece rănile din inimile noastre!” o mărturisire venită de la un grup de San (Bushmen) după descoperirea adevărului din povestea Samariteanul cel Bun.
Fiind prima mea întâlnire cu comunitățile popoarelor San din Botswana, am fost surprins de setea oamenilor, chiar și șefi de sate, pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Au primit Cuvântul, au memorat povestirile, și au arătat interes să le transmită mai departe!
Un șef de sat a participat la grupul de povestire la care am fost și eu. El și-a exprimat dorința de a forma o biserică puternică în satul lui, și ne-a invitat să-i ajutăm prin acest program de povestiri Biblice. Câțiva bătrâni care stau departe de biserică și nu mai pot merge pe jos până acolo, i-au rugat pe lucrători să meargă regulat la ei acasă și să-i învețe povestiri Biblice. Unii și-au exprimat dorința de a împărtăși povestirile cu alții și chiar să se alăture grupului de povestitori Biblici.
După descoperirea adevărului din povestirea Samariteanul cel bun, o persoană a cerut să ne rugăm ca Dumnezeu să aibă milă de ei! Scopul nostru e să ajutăm popoarele San să dezvolte o Scriptură orală standard în limbile lor, și înregistrată, pentru a păstra standardul și pentru o distribuire mai ușoară. Aceasta înlătură bariera alfabetizării și-i ajută pe cei care comunică oral să crească spiritual și să transmită mai departe Cuvântul pe care orală.
La sfârșitul celor două sesiuni de lucru în Scripturile Orale lucrătorii au împărtășit mărturii despre acest program. Unul a spus: „Mă simt mai aproape de Dumnezeu pentru că pot face această lucrare.” Altul a mărturisit că oamenii din satul lui aveau prejudecăți cu privire la creștinism și Biblie, dar prin folosirea Scripturilor orale oamenii și-au schimbat părerea despre Cuvântul lui Dumnezeu. Hanna, o tânără, a
mărturisit că era pe cale să renunțe la viața asta, dar prin acest program a căpătat încredere să stea în fața unui grup de oameni și să-i învețe povestiri Biblice. Un tânăr a exclamat: „Pot să învăț pe alții!” Nu se gândise nici o dată că ar putea învăța pe altcineva.
În Botswana lucrăm cu patru limbi San: Kwedam, Naro, Gllana și Glui, pentru care mi s-a cerut, ca până la sfârșitul anului, să mă pregătesc să preiau responsabilitatea lucrărilor. Aceste proiecte sunt la început și se confruntă cu diferite greutăți. Rugați-vă pentru lucrători să rămână dedicați în dezvoltarea și împărtășirea Scripturii ca voluntari.
Rugați-vă și pentru sesiunile de lucru care vor avea loc de pe 4 pe 17 mai, după care, pe 19-21 mai, am fost invitat să predau un curs în folosirea Scripturii pentru bisericile din Dkar. Rugați-vă ca Domnul să vindece rănile din inimile oamenilor San prin Cuvântul Său.

Avem o rugăciune specială pentru Levi. De aproximativ două luni are probleme cu picioarele. Nu și le poate întinde ușor și merge mai mult pe vârfuri. Doctorul nu a putut să-i dea un diagnostic și ne-a trimis la un specialist ortopedic pe 12 mai. Rugați-vă ca Domnul să fie cu Maria în timpul acesta când eu voi fi în Botswana, și să o putem lăsa pe Miriam cu cineva în cazul în care Maria va trebui să se interneze cu Levi. Mulțumim că ne susțineți cu toată dragostea. 
Misionarii dumneavoastră, Ruben, Maria, Miriam si Levi Dubei

Familia Dubei este din Galaţi, din adunarea Agape. Între anii 2005 şi 2013 L-au slujit pe Domnul în Ghana, iar din anul 2014 se află in Africa de Sud. Ei lucrează împreună cu Organizaţia Wycliffe, în cadrul departamentului „Biblia în Folosinţă”. Acest departament are ca scop să îi ajute pe oameni să folosească Biblia tradusă în limba lor, astfel încât Biserica să fie puternică şi să aducă transformare în societate.        

Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicată familia Dubei, sunt deschise următoarele conturi:

Banca Transilvania
RON  RO24BTRL00501205N34078XX
EUR  RO96BTRL00504205N34078XX
USD  RO48BTRL00502205N34078XX
 
Wycliffe România C.I.F.-ul Asociației este 24990606    -  Specificaţi: Donaţie pentru Dubei

Adresa de contact:
ruben_dubei@sil.org  
maria_dubei@sil.org
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

✡ Poza și gândul zilei

Eu binecuvântez pe Domnul care mă sfătuieşte, căci până şi noaptea îmi dă îndemnuri inima. (Psalmi 16:7)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!