După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 12 ianuarie 2014

Evanghelizare la Biserica Betel Glimboca, jud. Caraș-Severin


Biserica Baptistă din Atlanta – 3 decenii de har!

Atlanta este capitala și cel mai populat oraș al statului american Georgia, respectiv centrul urban al celei de a noua aglomerări urbane din Statele Unite. Conform datelor recensământului din anul 2012, orașul Atlanta avea o populație de 443.775 de locuitori, în timp ce populația zonei metropolitane era de 5,5 milioane de locuitori.
Situat în partea de sud-est a Statelor Unite, Atlanta beneficiază de un climat blând, de tip mediteranean, deseori iarna fără zăpadă, iar vara cu temperaturi ridicate asociate cu un nivel de umiditate ridicat. În timpul anilor ’80, pe fundalul unui fenomen ridicat de emigrație și imigrație, metropola Atlanta a cunoscut un boom economic semnificativ, devenind al 15-lea oraș al lumii în materie de putere economică, aici fiind sediul central al mai multor companii de renume mondial, printre cele mai renumite fiind Coca-Cola și CNN Television. Fiind o zonă cu multiple posibilități economice, în special în domeniul construcțiilor, Atlanta a constituit un pol de atracție pentru foarte mulți români veniți în America, sau pentru cei stabiliți deja în alte părți ale Statelor Unite. Așa cum este specific fenomenului de emigrație, biserica a jucat un rol important în procesul de acomodare, dar și în cel de manifestare și păstrare a identității românești.
Una dintre cele mai notabile comunități din metropolă este Biserica Baptistă Nr.1. Despre First Romanian Baptist Church (FRBC) din Atlanta (www.frbcatlanta.org) se poate spune cu certitudine că a fost și este în continuare o referință semnificativă în istoria multor români creștini evanghelici și nu numai. Actul de naștere al acestei biserici poate fi considerat în prima duminică a lunii noiembrie 1984, când s-a desfășurat primul serviciu divin. Iată ce este consemnat în istoria acestei biserici: „În anul 1982, frații Otniel Șimonca, Teofil (Titi) și Cristi Cocian (din Chicago) au făcut o călătorie specială pentru cercetarea oportunităților pe care Atlanta le-ar oferi unei misiuni românești. Entuziasm, planuri, visuri, discuții până după miezul nopții au fost rezultatul primelor concluzii. Toate acestea au fost însoțite de rugăciuni…”.
 Primul pas concret în direcția acestei viziuni a fost făcut în martie 1984 de către familia Otniel și Daniela Șimonca, care s-au mutat din Chicago la Atlanta. În primele zile ale lunii noiembrie, familiei Șimonca i s-au alăturat și alte familii: Marțian și Florica Cocian, Cristian și Anca Cocian, surorile Lidia și Ana Lazăr, fratele Brătescu, toți din Chicago, frații Doru și Gabriel Nicoară din North Carolina precum și familia Florin și Rozalia Florincescu venită direct din România. Astfel, în prima duminică a lunii noiembrie 1984, în Atlanta s-a desfășurat prima adunare a bisericii baptiste române. Persoanele menționate mai sus au fost primii membri ai bisericii nou formate, fratele Marțian Cocian fiind primul pastor fondator al acestei biserici.
Continuarea AICI

✡ Creştin ProIsrael: Albumul "Ierusalim - Cetatea lui David"


NewsNet Creştin işi propune să vă amintească mereu că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, ocazional,  postăm aici  o imagine cu link spre albumul zilei din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsraelconvinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre albumul cu denumirea din titlul acestei postări.  Să vă fie cu folos!

Vladimir Pustan - Neștiuții noștri, cunoscuții Domnului

Când vei ajunge în cer te vei întâlni cu Abel, Avraam, Moise, Iosua, David, Petru și Pavel, precum și cu Ahiam, Ezro, Zabad. Dar ăștia din urmă cine-s? Că nici nu le putem pronunța numele. Sunt vitejii din 1 Cronici 11.
Împreună cu Ioșeb Bassebet și Țelec Amonitul. Care s-au luptat pentru un principiu nu pentru un lan de orz. Cu siguranță că trecem peste numele lor pentru că suntem setați să ne intereseze doar numele mari. Biblia le închină două capitole ca semn că pentru Dumnezeu sunt importanți. Dumnezeu are nevoie de noi toți chiar dacă nu toți pot sta pe scenă. Câți dintre voi după ce ați văzut un film bun mai stați să urmăriți nesfârșita listă de la sfârșit cu cine a ținut reflectoarele, a făcut costumele, a dat telefoane, a potcovit caii, a pieptănat pletele eroilor? Nimeni.
Biserica suntem toți cei văzuți, ce-s puțini, cu cei mulți nevăzuți, ce dăruiesc, se roagă, postesc, încurajează, fac curățenie, stau la ușile bisericii, filmează și stau cu copiii la Școala duminicală. Fiecare om e important. Lucrarea va suferi îngrozitor dacă acel om nu-și va face treaba.
Moise s-a rugat, Iosua s-a bătut dar Hur n-a făcut altceva decât să țină mâna lui Moise sus. Au avut biruință dar probabil copiii lui Hur și-ar fi dorit ca tatăl lor să fie Iosua. Cu sabia în mână. Dar fără munca puțin spectaculoasă a lui Hur nu era nicio victorie iar Iosua și-ar fi folosit sabia să taie crengi pentru focul din sobă.
Vă doresc ca în 2014 să aveți bucuria slujirii indiferent cât de în spatele scenei va fi. Dacă vă uită păstorul, nu vă uită Dumnezeu.
Vă numește viteji și ăsta-i lucrul cel mai important. Iar osteneala voastră în Domnul nu va fi zadarnică. În cer veți sta înte Moise și Heleț.

Ziua 7 - mă rog pentru bunicii noștri!

 Vă mulțumim că ați dat viață celor care ne-au dat viață, că ați avut răbdare atunci când parinții nu mai aveau, că ne-ați scăpat de bătaie și pedepse și mai ales că ne-ați inițiat în ale rugăciunii... Ne cerem iertare pentru că nu ne-am exprimat aprecierea față de voi. Sunteți speciali și vă iubim.

             „Astăzi venim în fața Ta și cerem ca Tu să le faci din anii bătrâneții un sezon al culegerii rodelor. Să le dai putere și să îi pastrezi verzi, plini de suc, cu o minte limpede. Păstrează-i în bunatatea Ta, privează-i de boală și fă ca drumul care a le-a rămas de parcurs să fie senin. Amin.”

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Scrisoare misionară: Silvia Costache, India


Pace, dragi fraţi şi dragi surori,

Am ajuns cu bine, mulţumim Domnului şi dumneavoastră pentru rugăciuni.
Eu, încetul cu încetul încep să mă readaptez la viaţa de aici. Domnul să-Şi facă voia LUI!
Rugaţi-vă în continuare pentru sora Carmen. E puţin mai bine, însă e nevoie de o vindecare completă. Vă mai rog să vă rugaţi şi pentru călăuzire divină în scrierea acestei cărţi, astfel încât să fie o provocare şi o binecuvântare pentru cei care o vor citi.
Rugaţi-vă pentru protecţia noastră  fizică şi spirituală!
Harul Lui să fie cu noi cu toţi!
cu drag, Silvia!

Silvia este membră a Bisericii Izbânda din Bucureşti şi s-a dedicat lucrării de misiune din India încă din 2007. După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa de Dumnezeu.
E-mail: grace_silvy@yahoo.com
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Silvia puteţi folosi următoarele conturi:
Banca BRD  RONRO98BRDE410SV70924254100 , EURRO45BRDE410SV92432154100

Evanghelizare la Biserica Golgota Turnu Ruieni, jud. Caraș-Severin


La discuţii cu Silviu Cornea: "Cum arată iadul?" – 17 ianuarie 2014, Timișoara


Pastor Florin Ianovici la Biserica Bethel Ploiești


✡ Poza și gândul zilei

Mă bucur când mi se zice „Haidem la Casa Domnului!” (Psalm 122:1)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Evanghelizare la Biserica Betel Torino, Italia


Joi 16 Ianuarie, incepand cu ora 19.30, in mijlocul nostru vor fii prezenti fr. Dragos Croitoru si Octav Acsinte.

Vineri 17 Ianuarie, incepand cu ora 19.00, in mijlocul nostru vor fii prezenti fr. Florin Ianovici, fr. Dragos Croitoru si Octav Acsinte.

Duminica 19 Ianuarie, incepand cu ora 10.00-13.00 si 18.00-20.00 in mijlocul nostru vor fii prezenti fr. Dragos Croitoru si Octav Acsinte.

Va asteptam cu drag!
Via Albenga 11, Rivoli TO.