După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 3 decembrie 2014

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

    Tăciuni

   1.Tăciuni de mătură

    Este o zonă a măturătorilor din Alpaiguri care se numeşte Horicean Basti. Ei locuiesc în case oferite de guvern, au salarii bune şi primesc şi raţii de la guvern. Dar păcatul domneşte în mijlocul lor. Ei folosesc banii pentru beţii şi destrăbălare. Situaţia se poate datora faptului că, se pare, cartierul lor este zona de refugiu a celor care sar peste barierele de caste. Respinşi de societate se complac în mocirla păcatului. Majoritatea lor provin din Bihar.
    Din când în când mai mergem să-i învăţăm pe copii cântări. Copiii se strâng pentru că le place muzica. Dar nu după mult timp, băieţii încep să se bată, chiar şi cei mai mici. Un băiat îl loveşte peste ochi pe altul. Băiatul clipeşte din ochi de durere. După asta un altul începe cu bătăi cu pumnii, în răzbunarea primului. Asta ne face să oprim cântarile noastre. Vrem să le dăm bomboane. Dar nu reuşim, pentru că se îmbulzesc şi ne pun mâinile la ochi. În îmbulzeala pe care o fac, bicicleta ne cade în canalul cu apă murdară. Un băiat o ridică. Ne mutăm un pic mai încolo. Acolo un câine latră furios şi un cocoş legat se zbate pentru că bicicleta a căzut din nou. O femeie de la magazin ţipă la noi să plecăm. Noi încercăm să o liniştim că vom pleca imediat. Ea ne spune: „Ăştia sunt copii de căţea. N-o să puteţi face nimic din ei”.
    Din această zonă, o familie care Îl primise mai înainte pe Domnul Isus a căzut din nou în beţie şi imoralitate.
      Rugaţi-vă pentru ca Dumnezeu să îi ajute pe cei din Horicean Basti să urască păcatul şi să Îl dorească pe Domnul Isus.

 
    2.Tăciuni de oase

    Dumnezeu ne-a dat şansa să intrăm în legătură cu două adunări creştine după evanghelie vechi şi pe moarte. Liderii lor sunt bătrâni şi copiii lor nu sunt pe calea Domnului. Fratele Murari din Ambari a primit durere din plin. Fata lui a fost dată în căsătorie unui frate dintr-o altă adunare. După ce au avut un fiu, fratele acela a adus-o înapoi la părinţii ei pe motivul că e leneşă. Dupa aceea, amândoi s-au recăsătorit, fata cu cineva din lume şi băiatul cu o altă fată dintr-o altă adunare. Băiatul lor a crescut cu bunicul lui, fratele Murari. El ne-a invitat să venim în satul lui ca să vestim Evanghelia.
    El ne-a condus şi la casa unui alt frate, Kalipodo, dintr-o altă zonă. În familia lui Kalipodo s-a întâmplat în mod similar. Un tânăr creştin nepalez s-a căsătorit cu fata lui şi a luat-o cu el în Nepal. După ceva timp s‑au reîntors şi băiatul a lăsat-o pe soţia lui la părinţii ei, cu promisiunea că se va întoarce peste trei luni. „Au trecut 14 ani şi cele trei luni încă nu s-au terminat”, ne spune fratele Kalipodo cu durere de părinte în ochi. Fata lui a născut un băiat care acum s-a făcut mare şi ne oferă ceai.
   Rugaţi-vă pentru continuarea lucrării în aceste două zone: Ambari şi Godra (lângă Siliguri). Rugaţi-vă pentru încurajarea puţinilor creştini care au mai rămas în aceste zone.

  Daniel Olteanu
   All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.