După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 3 decembrie 2014

Pastor Ovidiu Petric: Sancțiunile justiției pentru utilizatorii Facebook scandalagii şi necontrolați

Statul român ne învață cum sa ne comportam pe site-ul de socializare Facebook. Potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) pagina de Facebook a fost declarată spatiu public, nu privat.

Conform articolului publicat ieri pe site-ul b1.ro "ÎCCJ a respins ca nefondat recursul unui fost director din prefectura Mureș care a contestat o sancțiune primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din cauza unei postări pe pagina personală de Facebook [...] Instanța supremă a pronunțat  decizia irevocabilă pe 27 noiembrie, după o lună de amânare a pronunțării."

Cei peste șapte milioane de utilizatori Facebook din Romania sunt pasibili de consecinte similare in cazul in care aceștia vor manifesta un comportament virtual similar angajatului Prefecturii Mures.

"CNCD l-a sancționat pe fostul director de cabinet al prefectului din Târgu Mureș, Mircea Munteanu Nicolae, pentru că în timpul protestelor împotriva guvernului Boc, în 2012, a postat pe Facebook mesajul „Arbeit macht frei - asta să înțeleagă protestatarii". [...] El a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, pe motiv că „fapta constituie o propagandă naționalistă care aduce atingere demnității umane și creează o atmosferă degrandantă, umilitoare și ofensatoare îndreptată împotriva grupului de protestatari” mentioneaza b1.ro.

Ce urmează de-acum pentru utilizatorii Facebook din România? Mai multa atenție la postări, altfel rămâi fara bani sau poate chiar mai rau. Din perspectiva crestina, aceasta este o noua lecție a respectului semenilor, cu care trebuie sa conviețuim corespunzător, atat in baza legilor statului, dar mai ales conform Legilor spirituale mentionate in Biblie.

Denigrarea si calomnierea aproapelui este aspru condamnata de Cuvântul lui Dumnezeu. O astfel de abordare (numita clevetire intr-un termen mai arhaic) reprezintă o flagranta încălcare a principiilor de comunicare nou-testamentare, ce din păcate se regăseste tot mai frecvent intre creștinii de azi sau chiar mai rau, intre pastori sau in rândul altor conducători bisericesti.

Daca statul - prin justiție - vrea sa fim atenți cu comunicarea, Dumnezeu cu atat mai mult (chiar daca pentru unii aceasta decizie nu e altceva decat o lezare dura a libertatii de exprimare prost înțeleasă).

Un alt aspect va fi acela al intensificării "vânarii" de mesaje penale. Crestinul nu trebuie sa se simtă lezat cu nimic de aceasta hotarâre a justitiei, pentru ca interactiunea si socializarea sa in spațiul Facebook, nu este in primul rând inaintea oamenilor si a justitiei, ci a lui Dumnezeu. Cand postezi, esti constient ca te vede si te "citește" Dumnezeu, nu omul in primul rând. Perspectiva biblica il descrie pe Dumnezeu ca fiind omniscient si omniprezent. Nimic nu poate fi ascuns de prezenta Sa. Toate mesajele pe care le transmitem ii sunt cunoscute, toate site-urile pe care navigăm ii sunt cunoscute, toate postările (pe care uneori le ștergem) ii sunt cunoscute.

O alta schimbare ce va trebui sa survina in comunicare virtuală a multora, va avea de a face cu verificarea de doua ori a informatiei vehiculate. Nu faci asta, plătești in unele cazuri. Nu te poti juca in spațiul public, folosind informații de mana a doua sau a treia.

Poate virulenta si obscenitatea verbala se vor mai rarefia cu aceasta ocazie, iar demnitatea umană si respectul reciproc vor creste. Pe Dumnezeu Il intereseaza cum vorbim si ce vorbim.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.