După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 20 august 2014

Scrisoare misionară: Sami Şoldan, Mongolia

Dragi prieteni,
   Îi sunt recunoscător Domnului care până în punctul în care am ajuns ne-a oferit tot sprijinul de care am avut nevoie. A fost o vară foarte încărcată pentru noi. De pe 19 iunie până pe 13 august am avut cu mine o echipă din România și am putut să Îl slujim pe Dumnezeu împreună, să împărtășim multe lucruri împreună și să creștem împreună în înțelegerea realităților spirituale.
   Iata câteva motive de laudă și mulțumire din această perioadă:
   Tabăra din această vară
  Am avut o tabără de evanghelizare prin sport, care a durat două săptămâni, la care au participat mult mai mulți oameni decât am anticipat noi. Au fost multe lecții biblice, mărturii și discuții cu participanții. Într-una dintre seri, când li s-a dat ocazia să pună întrebări, au fost întrebări foarte profunde puse de copii de la care nu ai aștepta prea multe:
  Gana, 17 ani: Dacă Dumnezeu e puternic, de ce oamenii pentru care ne rugăm să fie eliberați de vicii nu sunt?
  Nomin, 11 ani: Eu vreau să Îl urmez pe Cristos, dar părinții mei, care sunt budiști, se mânie foarte tare pe mine daca află. Ce ar trebui să fac?
 Apoi am avut 3 zile de studiu biblic cu 3 adolescenți și m-am bucurat mult pentru că deși ei veneau de mai mult timp la biserică și la evenimentele organizate de noi, abia acum am putut să lucrăm cu ei mai îndeaproape și pentru prima oară am putut să îi văd rugându-se, depășind anumite blocaje pe care le aveau. Am închiriat două yurte și am putut să lucrăm cu ei fără ca ei să fie distrași de alte activități zilnice. Noi ne‑am fi dorit să avem mai mulți oameni cu noi, însă Domnul știe de ce au venit doar ei.
   Rugați-vă pentru acești adolescenți (Jack, Paul, Gana, Baysaa)!

   
Cursul de limba engleză
 Au fost 6 zile de predare intensivă, timp de conversație, jocuri și activități prin care participanții și-au îmbunătățit abilitățile de vorbire și scriere în limba engleză, dar și lecții biblice și discuții despre Dumnezeu. La sfârșit am avut pregătite chestionare pentru evaluarea acestei perioade și a fost extrem de îmbucurător să văd că majoritatea participanțilors-au arătat interesați să fie inclusi într-un grup de studiu biblic săptămânal și să primească mai multe informații despre biserica noastră. Rugați-vă ca Domnul să continue să le vorbească și să îi motiveze să vină la întălnirile noastre. 
   Reînceperea întălnirilor de biserică în sala de conferințe din Centrul de Cultură
  Din diferite motive obiective am fost nevoiți să întrerupem întâlnirile pe care le aveam într-o locație închiriată și să ne întâlnim în apartament, însă Îl slăvim pe Dumnezeu care a lucrat la inima celor care administrează această clădire și ei au fost binevoitori și am reușit să facem un contract pentru următoarele trei luni. Ieri am avut prima întâlnire. Bayra, fratele cu care sunt implicat în procesul de înființare a acestei biserici, a început o serie de mesaje din cartea Romani și ieri a făcut o prezentare de ansamblu asupra Noului Testament, a împrejurărilor în care a fost scrisă cartea, a scopului cărții și a temelor principale pe care cartea le tratează.
   Rugați-vă pentru el să primească lumina de la Dumnezeu pe masură ce va parcurge această carte care conține și lucruri mai dificile de înțeles și de explicat.
    Rugati-vă ca acest Cuvânt care va fi auzit de noi, cei credincioși, și de oamenii care nu L-au primit pe Domnul, dar participă la întâlniri să fie ca o sămânță plantată într-un sol potrivit și să nu fie înghițită de îngrijorările acestei vieți sau de teama de a experimenta respingere din partea celor din jur.
   
 Reînceperea întâlnirilor de studiu biblic de peste săptămână
   O perioadă foarte lungă nu am mai avut aceste întâlniri și acum le-am reluat. Îl slăvesc pe Dumnezeu că inițiativa a venit din partea mongolilor și nu din partea mea și nădăjduiesc că în acest fel vor fi mai consecvenți și vor manifesta mai mult interes la aceste întâlniri care vor avea loc în fiecare marți, cu ajutorul Domnului.
     Călătoria în China
   Bayra, împreună cu 4 studenți de la clubul de ping-pong au avut o călătorie în China la sfărșitul lunii iulie. Timp de două săptămâni ei s-au antrenat alături de lotul național al Chinei și alături de alți jucători profesioniști din toată lumea. A fost o experiență bună pentru ei. Au stabilit contacte cu alți antrenori și jucători. Unul dintre antrenorii din Taiwan este creștin și și-a exprimat dorința de a colabora, pe viitor, cu noi. Au fost multe de organizat și au apărut multe piedici, dar Îl slăvim pe Dumnezeu că a înlăturat toate obstacolele și a făcut posibilă această călătorie. Chiar dacă scopul nostru este acela de a împărtăși evanghelia cu mongolii în cluburile sportive de ping-pong, noi nu dorim să îi înșelăm pe oameni în așteptările lor, ci vrem să facem toate lucrurile spre gloria lui Dumnezeu. Oamenii săraci au nevoie să audă evanghelia care este adresată sufletului lor, iar pe plan fizic sau material, mai mult decât de haine sau mâncare, ei au nevoie și de un sentiment de demnitate, de educație și de ocazia de a-și dezvolta talentele cu care au fost înzestrați.
   Rugați-vă ca Domnul să ne ajute să fim echilibrați și conștienți de ceea ce El ne-a chemat să facem și să nu ne pierdem viziunea, dar în același timp să nu ne eschivăm în mod ipocrit în a veni în întâmpinarea nevoilor celor din jur indiferent care ar fi ele.
   Pentru fiecare dintre voi, care sunteți cu inima aici și care ați fost gata să vă implicați în diferite moduri
 
Toate aceste tabere și proiecte presupun cheltuieli financiare enorme. Costurile călătoriei celor care au venit aici, costurile închirierilor clădirilor și yurtelor pentru tabere, mâncare, materiale, transport. În momentele de oboseală mă puteam ridica și continuam, știind că nu sunt singurul obosit în slujire, ci și voi v-ați sacrificat dăruind, rugându-vă, scriindu-ne și încurajându-ne. Știu că au fost oameni care s-au privat de mâncarea zilnică și s-au dedicat postului pentru ca această lucrare să aibă impact. Domnul să vă binecuvânteze. Mulțumesc!
     Călătoria în România
  În această toamnă intenționez să fac o călătorie în România. Rugați-vă ca Domnul să vegheze la fiecare aspect al acestei călătorii și să ne dea ocazia să ne revedem acasă.
  De aceea, să nu vă părăsiți acea încredere, care aduce o mare răsplată! Căci aveți nevoie de răbdare, pentru ca, după ce ați făcut voia lui Dumnezeu, să puteți primi ceea ce a fost promis. (Evrei 10: 35-36)

Vă mulțumesc!
Cu recunoștință,
Sami Șoldan



Samuel este originar din Vama și este absolvent al Școlii Biblice Pacea din Șelimbăr și al Școlii de misiune Kairos. După o călătorie pe termen scurt în 2010 în Mongolia, Samuel s-a hotărât să se întoarcă aici și să îl slujească pe Domnul pe termen lung.
Pentru a susține și financiar lucrarea în care este implicat Samuel Șoldan, sunt deschise următoarele conturi:

BRD RON:  RO98BRDE340SV40275453400, 
EUR: RO94BRDE340SV40275533400
Sucursala Câmpulung Moldovenesc str. Piaţa Arboroasă, nr.1
Adresa de contact: samisoldan@gmail.com
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.