După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 29 iulie 2014

Papa Francisc este primit cu aplauze într-o biserică penticostală din Italia

Încă un pas pe drumul dialogului eccumenic început de papa Francisc şi anumite sectoare ale penticostalilor şi carismaticilor, printr-o vizită considerată “istorică” a papei la o biserică penticostală din sudul Italiei (aproape de Napoli).  

„Duhul este cel care face diversitatea dar tot El este cel care face unitatea Bisericii”. Aceasta a fost ideea pe care sfântul părinte Francisc a dorit să transmită în întâlnirea din această dimineaţă (28.07.2014) în Biserica Penticostală a Reconcilierii din Caserta – Italia, aflăm din site-ul catolic Zenit.org. Până acolo a călătorit Francisc pentru a se întâlni cu un vechi prieten pe care l-a cunoscut în Buenos Aires, pastorul Giovanni Traettino.
La această întâlnire au participat aproximativ 200 de persoane (350 după alte surse), în cea mai mare parte penticostali din Italia, Statele Unite şi alte ţări.
Pentru a începe întâlnirea, pastorul Traettino a adresat un cuvânt de salut Sfântului Părinte: „Mult îndrăgite papa Francisc, dragul meu frate, bucuria noastră este mare pentru vizita dumneavoastră, un dar mare şi nesperat, de negândit nu cu mult timp în urmă. Puteţi citi aceasta în ochii copiilor şi a celor în vârstă, a tinerilor şi a familiilor. Vă iubim ! (aplauze). Şi trebuie să ştiţi un lucru: înspre persoana dumneavoastră, şi între noi între evanghelici, există multă afecţiune (aplauze) şi mulţi dintre noi ne rugăm pentru dumneavoastră în fiecare zi (aplauze). De fapt, este foarte uşor să vă iubim. Mulţi dintre noi credem inclusiv că alegerea dumneavoastră ca şi Episcop al Romei a fost lucrarea Duhului Sfânt(aplauze). (… ) Aţi dorit să ne atingeţi, să ne îmbrăţişaţi, să ne vedeţi personal, demonstrând un mare curaj. Nu v-aţi mulţumit doar cu un document, aţi venit personal. Acesta este terenul pe care construim tot dialogul dintre noi”.
Pastorul Traettino a menţionat efortul ce a însemnat pentru Francisc să vină a doua oară în Caserta (papa a fost în aceeaşi localitate în urmă cu două zile, n.tr.) şi a afirmat: „cu bărbaţi ca şi dumneavoastră există speranţă pentru noi creştinii !” În continuare a vorbit despre unitatea Bisericii fondată de Isus Hristos. A semnalat că  „centrul vieţii noastre este de a fii în prezenţa lui Isus şi credinţa înseamnă o întâlnire personală cu El”.
Continuare: AICI
Vezi și articolele:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.