După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 4 iunie 2014

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

BICICLIȘTII

  În timpul săptămânii noi suntem bicicliști și duminică motorizaţi, pentru că duminică închiriem niște camionete pentru lucrarea cu copiii și lucrarea de predicare.
  După o meditație îndelungată asupra vieții de biciclist am dedus următoarele avantaje, dezavantaje și realizări ale mersului cu bicicleta. Dar cu nici un chip nu vrem să renunțăm la bicicletele noastre, la fel ca un soldat care nu vrea să renunțe la pușcă.

   I. Avangaje

  1. Nu motocicliști
  Bicicliștii nu sunt motocicliști. Acesta este un adevăr fundamental, pentru că motocicleta s-a stricat. Ea zace la atelierul de reparații, în conformitate cu timpul gonflabil Indian. Aceasta ne scutește de cheltuielile pe benzină, ulei, de reparații și de poluare.

   2. Fără carnet de conducere
 Toți știu că nu ai nevoie de carnet de conducere pentru o bicicletă. Aceasta mi-a spus și guvernul indian, dar nu direct. Ei mi-au spus doar că nu pot deveni cetățean indian. Și numai cetățenii indieni pot obține permis de conducere.

  3. Gratuit
 Acum putem merge oriunde fără să ne îngrijorăm de buget. Ne gândim chiar la turul Bengalului de Vest.

  4. Execiții fizice garantate
  Cum e vorba poetului;
Sub cerul albastru, un cal maiestru. 
Zboară pe o sfoară. 
Cu piept şi muşchi de ceară. 
Pe oţel, oameni de fier.

  II. Dezavantaje

  1. Pantaloni rupți
 Datorită legii frecării pe scaunul bicicletei, uneori pantaloni fac ochi la spate.

  2. Dureri de spate
 Exercițiile fizice sunt foarte bune. Dar trebuie să cărăm și stația de amplificare, proiectorul, laptopul, mosorul de sârmă, pânza pentru proiecții, tractate, biscuiți pentru copii și apă de băut. Spatele ni se întărește și se lățește chiar.

  3. Pe întuneric
 În India, bicicletele nu au ceea ce noi, în Europa, numim dinam. Bicicliștii călătoresc ca liliecii, orietându‑se după ureche (folosesc la maximum soneriile) sau țipă când sunt gata să se lovească unul de altul.

  III. Realizări

  1. Talma
 Talma este la aproximativ 20 de km de Jalpaiguri. În Talma avem trei familii de vizitat. Una este familia lui Mohanto Das. El este un fost predicator. Acum este bătrân și bolnav. Cu el stau doi fii care încă nu s-au botezat. Unul dintre ei s-a căsătorit cu o fată necredinciosă. Vă puteți ruga pentru mântuirea lor. Cea de‑a doua familie aparține fiului celui mai mare a lui Mahanto. Numele lui este Bikas și are trei copii. El și soția lui nu pot citi. Numai băiețelul cel mare poate. Bikas și tatăl lui sunt certați din cauza pământului. Vă puteți ruga pentru pace între ei și mărturia lor în sat. Cea de-a treia familie aparține lui Tabu. Tabu este singurul credincios în familie. El lucrează într-un alt stat al Indiei. Vine acasă cam o dată pe an. Vă puteți ruga pentru mântuirea familiei lui și pentru planurile lui de căsătorie.

  2. Montoni
 Montoni este la aproximativ 15 km de Jalpaiguri. Acolo este casa lui Bhupen. El este singurul credincios din familie. În spatele casei lui este un sat mare de musulmani. Vă puteți ruga pentru mântuirea lor.

  3. Randhamali și Kaliaganj
  Randhamali este un sat la aproape 10 km de Jalpaiguri. Din Randhamali și Kaliaganj în fiecare duminică vin copii la adunarea noastră. În timpul săptămânii încercăm să încurajăm credința lor prin vizite, cântari, lucrarea cu copiii și proiecții de filme. De asemenea, încercăm să deschidem noi fronturi de lucrare în zonele învecinate.

  4. Panga și Bortola
  Aceasta este o zona în care nu s-a mai vestit Evanghelia până acum. Este situată pe malul unui râu care curge către granița cu Bangladesh. Urmează un drum vechi pe care sunt așezate sate populate în majoritate de rajbangshi, bengalezi și musulmani. Nu am reușit încă să acoperim întreaga regiune. Dar rugați-vă să o putem face.

           Daniel
  All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.