După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 27 mai 2014

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

 
26 Mai 2014

  Istoria proiecţiei filmului creştin în India
 
  Prezentarea Evangheliei prin intermediul filmelor creştine are mai multe avantaje:
 
  1. Este metoda de masă – se poate ajunge cu Evanghelia la mulţi oameni în acelaşi timp;
  2. Filmele sunt disponibile în multe dintre limbile de circulaţie în India;
  3. În multe sate oamenii încă nu au curent – deci televiziunea nu este prezentă;
  4. Mulţi oameni sunt analfabeţi şi aceasta ar fi unica lor şansă de a auzi Evanghelia;
 5. Pentru misionarii din afara ţării este o metodă care îi ajută să comunice Evanghelia în limba pe care încă nu o stăpânesc;
 6. Este o metoda indirectă şi mai puţin ofensivă – filmul poate spune ceea ce noi, dacă am spune, i-ar înfuria pe oameni;
  7. Este o metodă bună de plantare a samânţei adevărului;
  8. Este de folos în întărirea credinţei prietenilor Evangheliei;
 9. Poate fi folosită împreună cu alte metode de evanghelizare: împărţire de tractate, lucrare cu copiii, vizite şi altele.
 
  Iată câteva dintre modurile în care am prezentat filmul în India:
 
    a. Roţile de maşină
   Cu numai şapte ani în urmă ne-au căzut în mână nişte proiectoare electrice. Ele aveau filmele pe role. Ne trebuia, de asemenea, un generator (foarte greau de cărat). Pentru o proiecţie de film aveam nevoie de trei oameni. Unul cară benzile, un altul cară proiectorul şi ultimul cară generatorul. Pe vremea aceea nu aveam generator şi căram totul pe trei biciclete.
   Aduceti-vă aminte în rugăciuni de Prakash, Ram Prashat şi Andreas care chiar dacă au rămas în credinţă nu mai sunt acum împreună cu noi.
 
   b. Cu televizorul în braţe
  Când nu avem proiectorul am încercat să folosim un televizor conectat la un cd player sau dvd‑player. O persoană era de-ajuns pentru a căra toate lucrurile necesare, fie cu rickshaw sau cu bicicleta. Dar eram fericit să mai am o persoană cu mine în lucrare.
 
  Vă puteţi aminti în rugăciuni de Boj, fratele lui Som, care – din pricina unor probleme de familie – s-a întors în Nepal în urma cu trei ani. După câte am auzit el nu vine la adunare în Nepal.
 
   c. Dvd-player cu ecran/Laptop
  După aceea s-au ivit pe piaţă dvd-player cu ecran. De asemenea, Dumnezeu ne-a dăruit un laptop. Pentru a compensa mărimea mică a ecranului faceam două lucruri: puneam dvd-ul sau laptopul undeva sus ca să fie văzut de departe şi î-l conectam la o staţie de amplificare.
   Vă puteţi aduce aminte în rugăciuni de Poltu care suferă de depresie şi nu mai vine la adunare.
 
   d. Mini-proiector
  În ultimul an Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un mini-proiector pe care îl conectăm la laptop ca să arătăm filmele. Combinaţia este bună pentru că ne permite să făcem şi descărcări pentru mobile. Singura problemă pe care o avem este că în unele locuri nu este curent sau linia se taie. Această ultimă achiziţie ne-a făcut foarte ocupaţi. După o zi de vizite, predicare în sate, seara rămânem de asemenea să arătăm filme. De multe ori suntem înapoi acasa după ora 10 noaptea.
     Rugaţi-vă pentru mine pentru înţelepciune în conducerea familiei şi a lucrării.
 
       Daniel
   All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.