După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 13 aprilie 2014

Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru


O nouă călătorie pentru noi începuturi
 
   Sperăm ca aceste rânduri să vă găsească bine, sănătoși, trăind din plin viața cu El și pentru El. Faptul că Îl cunoaștem, că Îi aparținem și că avem o perspectivă nouă asupra vieții, ne face să ne numărăm printre cei mai binecuvântați oameni de pe pământ. Pavel spunea: „Și să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui, și partășia suferințelor Lui, și să mă fac asemenea cu moartea Lui, ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morți. Nu că am și câștigat premiul sau că am și ajuns desăvârșit; dar alerg înainte, căutând să-L apuc, întrucât și eu am fost apucat de Hristos Isus.” (Filipeni 3:10-12)
   Puterea morții și puterea învierii. Nu moartea, ci viața. Nu suferința, ci bucuria. Noi sărbătorim Învierea, pentru că moartea a fost înghițită de viață. Nu putem înțelege pe deplin agonia lui Cristos în grădina Ghetsimani, dar un lucru e clar: e agonia lui Dumnezeu și a omului într-o singură persoană, față-n față cu păcatul. Ghetsimani și Calvarul înseamnă ceva cu totul unic: ele sunt pentru noi poarta de acces la viață.
   Crucea Domnului Isus a fost un triumf pentru Fiul Omului. Nu a fost doar un indiciu că Domnul nostru a triumfat, ci că a făcut-o pentru a salva rasa umană. Din cauza a ceea ce a suferit Fiul Omului, acum fiecare ființă umană poate intra în prezența lui Dumnezeu Crucea lui Hristos este adevărul revelat al judecății lui Dumnezeu asupra păcatului. Nu trebuie asociată cu ideea martirajului. Ea e puterea și înțelepciunea lui Dumnezeu (1 Corinteni 1:24). Crucea a fost triumful magnific care a zdruncinat temeliile iadului. Nu este nimic mai sigur și de necontestat în timp sau eternitate ca ceea ce Domnul Isus a realizat pe cruce. Acest fapt a readus și întreaga rasă umană într-o relație corectă cu Dumnezeu, făcând din răscumpărare elementul de bază al vieții umane, adică a deschis calea pentru fiecare persoană de a avea părtășie cu Dumnezeu.
  Ce bucurie să îl sărbătorim pe Fiul Omului, pe Împăratul, înălțând puterea crucii și a învierii, în detrimentul păcatului și a puterii morții. A Celui ce a distrus puterea morții și ne-a înviat împreună cu El, a Celui ce este viu în vecii vecilor, să fie slava și puterea din neam în neam, amin.

Despre noi - planuri

    Pentru că știm că asteptați cu nerăbdare vești despre noi, nu vrem să vă mai ținem pe jar, ci să trecem direct la subiect. Prin harul Lui, noi suntem bine. Căutăm să mergem înainte, în ciuda piedicilor și obstacolelor de care avem parte. Eu, Liviu, mă pregătesc de o nouă călătorie în Atalaya și împrejurimi, urmând să vizitez câteva comunități native ashaninka și să profit de ocazie să văd și câteva case de închiriat în oraș. Aveam programat pe vinerea trecută să ne mutăm cu toții în junglă, în Atalaya, însă a trebuit să ne amânăm călătoria. Așa că sâmbătă seară voi călători doar eu, împreună cu Oscar.
    Când am fost în Atalaya, acum 3 săptămâni, am găsit o casă pe care să o închiriem, așa că ne‑am făcut toate bagajele, am strâns cam tot din casă și ne pregătiserăm de călătorie. Numai că m-a sunat fratele respectiv să îmi spună că nu mai închiriază casa, așa că deocamdată ne găsim tot în Lima.
    Vom începe o nouă lucrare (de la zero) în zona Atalaya, urmând ca anul acesta să rămânem în acest mic orășel de junglă, să ne facem contacte și relații cu bisericile de acolo, iar eu să fac mai multe călătorii la triburile din jurul Atalayei. Anul viitor, cu ajutorul Domnului, vrem să ne stabilim într-un trib din această zonă (probabil tribul ashaninka) și să începem încet-încet să lucrăm la plantarea unei biserici. Căutăm să mergem într-o comunitate fără misionari, fără credincioși, fără biserică. Abia acolo va trebui să ne construim o casă, să ne cumpărăm o barcă, un motor (pentru că e posibil ca satul unde vom merge să fie pe râu și să nu aibă acces la drumuri tranzitabile). Sunt deja oameni dispuși să ne ajute la construcția casei.
    Avem de gând ca anul acesta, cât suntem în Atalaya (mă refer cât stam în orașelul acesta), să găsim un profesor care să ne ajute cu învățatul limbii ashaninka, ca atunci când mergem în trib, să avem deja câteva noțiuni de bază. Partea bună este că această limba are aceeași structură gramaticală cu limba asheninka, pe care am început să o învățam pe când eram înca în San Fausto. Așa că acest lucru ne va fi de ajutor.

Despre Atalaya

    Atalaya e un mic orașel de junglă (în jur de 14000 locuitori), fiind capitala provinciei Atalaya (aproximativ 70000 de locuitori), ce dispune de curent electric, serviciu de telefonie fixă și mobilă, internet și alte facilități elementare. Mare parte din străzi sunt asfaltate și încetul cu încetul nu doar orașul, dar și această regiune continuă să se dezvolte. Problema e că anul trecut doi frați au fost închiși pentru delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani (se pare ca banii erau obținuți din droguri, aceștia fiind conectați cu o rețea de narcotraficanți care traficau nu doar droguri, dar și arme) și de atunci economia din Atalaya a cam căzut la pământ. Aceștia dețineau 160 de proprietăți, dintre care 60 de barci, terenuri, hoteluri, magazine, etc. Într-una din călătoriile mele am stat la hotelul unuia din ei gratis, pentru că a zis că misionarilor și fraților nu le ia bani (la scurt timp am aflat povestea cu drogurile). De când au fost închiși ei, mulți au rămas fără serviciu și s-a cam paralizat tot negoțul. Prețurile au rămas la fel, însă puterea de cumpărare mult mai mică.
    Cu câțiva frați pe care eu i-am cunoscut în călătoriile mele, ținem legătura acum ca să ne găsească o casă, și în funcție de aceasta ne vom muta acolo, mai repede sau mai târziu. Partea bună este că acolo chiriile sunt mai mici ca la Lima. Rugați-vă pentru noi să găsim mai repede casa potrivită (am găsit mai multe până acum, însă ori erau mai scumpe decât putem noi plăti, ori nu erau în bune condiții) și să ne mutăm acolo. Vrem ca Dumnezeu să împlinească doar planurile care sunt după voia Lui, El să ne conducă mereu pașii și să binecuvânteze slujirea noastră.

    Mulțumim din toată inima pentru rugăciuni, pentru prietenie și pentru susținere. Ne rugăm mereu ca Dumnezeu să vă răsplătească pe fiecare în parte și El să facă să propășească lucrarea pe care o faceți. Apreciem mult că ne sunteți alături și că putem lupta împreună pentru înaintarea Evangheliei.

                                      În Numele Celui viu,

                                    Liviu și Amalia Acatrinei

Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.
liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com
Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.