După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 15 ianuarie 2021

Peter Costea 🔴 Ne apărăm democrația

 În ultimele zile asistăm la evenimente uluitoare care nu sunt de bun augur: stânga politică și mass media își strâng rândurile împotriva conservatorilor pentru a-i anihila. Fuziunea aceasta este, cum spuneam cu săptămâni în urmă, începutul totalitarismului.

Pentru generația tânără probabil că aceste fraze nu au sens, nu le înțeleg, și probabil că nici nu îi interesează. Ele, însă, reflectă o îngrijorare rațională și justificată a persoanelor tradiționale, conservatoare și autentic creștine - adică a jumătate ori chiar mai mult din cetățenii cetății. Îngrijorarea este, în mod special, justificată pentru aceea dintre noi care am trăit sub comunism când Scânteia era glasul comunismului.
Zilele care au urmat invaziei din Capitol Building din Washington, D.C. au cunoscut evenimente politice deosebit de neobișnuite care dovedesc un asalt intenționat al seculariștilor împotriva conservatorilor. Reacțiile dure și impeachmentul la adresa dlui Trump pot fi înțelese: dl Trump fiind persoana din centrul evenimentului.
Dar democrații au dovedit că nu au limite și că se folosesc de oportunitate pentru a anihila liderii conservatori ai Americii. Este fără precedent într-o democrație când un grup parlamentar lansează acțiuni de moral lynching / linșaj moral la adresa opoziției. Dar exact asta se petrece în America la ora actuală.
S-a cerut, de către democrați, demiterea din Senat a lui Ted Cruz (R-TX) și a lui Josh Hawley (R-MO). Harvard University a demis din funcții, comisii ori retras titluri onorifice de la unii politicieni republicani pentru că au pus la îndoială corectitudinea voturilor din noiembrie.
O editură refuză să publice o carte recent scrisă de Josh Hawley privind modul în care giganți ca Apple, Google, Fabebook etc. subminează democrația.
Democrații au cerut ca Ted Cruz și Josh Hawley să fie puși pe listele FBI de teroriști și au cerut companiilor aeriene să nu le permită zboruri cu aceste companii.
Iar în ultimele zile, marii giganți ai tehnologiei, în primul rând Facebook, Google, Amazon și platforme similare au dezactivat ori blocat accesul unor mulțimi de aplicații ori platforme conservatoare. Parler este ultimul exemplu.
Totalitarismul digital este, deci, o realitate. Cu aprobarea tacită a autorităților, și în primul rând al democraților.
Democrații, însă, cer și mai mult. Au anunțat că vor forma o Comisie care să „blocheze dezinformarea”. O astfel de comisie ar fi ilegală și neconstituțională, dar asta va da curaj giganților mass-mediei sociale să strivească și să cenzureze perspectivele conservatoare și mai mult.
În Europa ne confruntăm cu același asalt asupra libertății din partea Parlamentului European. Rezoluții peste rezoluții și declarații peste declarații cer cenzurarea celor care prezintă poziții alternative în media socială la adresa perspectivelor oficiale ale UE privind vaccinarea, eficacitatea purtării măștilor, pandemia, restricțiile, originea virusului Covid 19 etc.
Oficial, parlamentarii numesc aceste perspective „fake news”, pe când ei își arogă, în mod ipocrit, dreptul să promoveze o singură versiune a evenimentelor în numele „științei” și pe baza afirmațiilor „experților”.
La urma urmei, așa cum sper să scriu săptămâna viitoare, „experții” și „știința” au cauzat pandemia, iar politicienii au impus restricții neconstituționale asupra democrației și asupra noastră, în numele opiniilor „experților” și a „științei”.
Iar noi, oamenii de rând care mai scriem pe Facebook sau care mai ieșim în stradă (în România, Germania, Franța, SUA etc.) suntem priviți ca inamicul numărul unu al democrației de către statul secular și totalitar.
Încep să iasă la iveală detalii privind motivația celor care au luat cu asalt Capitol Building. Mulțimea a fost diversă ca vârstă, ocupație, nivel de educație, dar toți indică faptul că au fost uniți și animați de același obiectiv: să li se audă vocea și să li se ia în considerare punctul de vedere că alegerile din 3 noiembrie au fost fraudate.

Fără îndoială, modul în care aceste persoane și-au exprimat nemulțumirile nu a fost potrivit. A fost și rămâne deplorabil. Dar vinovați pentru acest incident nu sunt doar ei, ci și cei care refuză să le permită să-și spună punctul de vedere ori să îi ia în seamă.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.