După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 5 ianuarie 2021

O statuie BLM în culorile comunităţii LGBT ce urmează a fi expusă la Budapesta a stârnit furia guvernului ungar

 O instalaţie de artă cu tematică Black Lives Matter ce urmează a fi expusă în spaţiul public din Ungaria timp de două săptămâni în primăvară a fost denunţată de presa fidelă guvernului naţionalist al premierului Viktor Orban în contextul unei campanii ce promovează conceptul de „Toate vieţie contează”.

Este vorba de mai multe piese de artă, dar una în particular a provocat rumoare, şi anume o statuie a Libertăţii îngenuncheată luminată în culorile mişcării LGTB.   
Propunerea unei instalaţii de artă în spaţiul public a fost făcută de Suzi Dada, adjunctul primarului districtului 9 din Budapesta, Krisztina Baranyi, membru al unui partid satiric.  

„Obiectivele BLM de opoziţe faţă de rasism şi brutalitatea poliţiei sunt la fel de relevante în Ungaria ca peste tot în lume”, spune Baranyi, care a câştigat alegerile locale în calitate de independent. Aceasta s-a referit la campania guvernamentală contra migranţilor, refugiaţilor, dar şi la discriminarea populaţiei rome în Ungaria. Instalaţia a fost luată în vizor de oficialii guvernamentali şi de presa loială.   

„Black Lives Matter este practic o mişcare rasistă. Rasistă nu este persoana care se opune unei statui BLM, ci persoana care ridică o atare statuie”, a spus Gergely Gulyás, şeful cabinetului lui Orbán. 

Unii comentatori la televiziunile pro-guvernamentale au ameninţat că dau jos statuia pe care au asemănat-o unui monument al lui Hitler, în timp ce alţii au luat-o în râs spunând că e o absurditate dat fiind că nu sunt prea multe persoane de culoare în Budapesta.  

Citeste mai mult: adev.ro/qmguc4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.