După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 19 ianuarie 2021

Costel Ghioancă 🔴 Măsura iubirii

 Probabil că cea mai bună unitate de măsură a iubirii este sacrificiul. Or, când vorbești de sacrificiu, nimeni nu l-a demonstrat mai mult decât Hristos. De la El învățăm despre iubire și adâncimile ei.

Pe cât de sublim este subiectul iubirii, pe atât este de omenesc, în sensul că iubirea se folosește zilnic. Nu e un fel de supliment existențial are se folosește „la nevoie”, iubirea nu se trăiește episodic, nu e o apariție rară, o prezență fulgurantă.
Dimpotrivă, cel mai profund lucru din univers se produce și se consumă zilnic, în complexa țesătura a relațiilor interumane. Unii se întreabă dacă nu cumva ar trebui să dozăm iubirea, să o porționăm, ca să ne țină pentru tot sezonul vieții.
Așa apar tot felul de mutații ale iubirii precum: iubirea cu zgârcenie, iubirea la schimb, iubirea în expectativă, iubirea de sărbători și altele.
Aceste iubiri-mutante au ieșit din ADN-ul christic, s-au distanțat de chimia divină a iubirii. Să ne amintim măsura iubirii, așa după cum ne-o prezintă chiar Maestrul ei: Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi. Rămâneți în dragostea Mea. (Ioan 15:9).
Cea mai profundă exprimare a iubirii, în universul văzut și nevăzut, este cea a Tatălui față de Fiul. Limbajul nostru este o gângurire puerilă, inaptă să articuleze adecvat o minune precum cea a iubirii dintre Tatăl și Fiul. E suficient să amintim că, într-un moment supra-temporal de iubire, Tatăl i-a dăruit Fiul un univers și o pereche de oameni.
De parcă nu am fi deja loviți de perplexitate, mai știm că Isus își iubește ucenicii, adică și pe noi, cu aceeași iubire. Ne iubește așa cum Tatăl l-a iubit pe El. Gândul acesta ne face să ne bucurăm tremurând.
Să știm că suntem iubiți așa, ne sperie firescul din noi și, revenind la bucuriile mutante, ne vine să fugim de sub cupola iubirii divine. Acesta este motivul pentru care Isus adaugă că trebuie „să rămânem în dragostea Lui”.
Bine, nu vrem să fugim de sub această iubire fiindcă ne-am teme să nu fim striviți sub tonajul ei infinit. Isus ne-a învățat să suportăm iubirea divină, să nu mai fugim de ea ca niște copii râzgâiați. Motivul pentru care am fi tentați să ne distanțăm de această iubire e acela că iubirea divină obligă: Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit Eu. (Ioan 15:12).
Trebuie să folosim și noi, în omenescul iubirilor noastre, măsura de iubire învățată de la Hristos. Când facem așa, vom vedea că nu mai trebuie să ne dozăm iubirea. Vom descoperi, cu uimire, că pe măsură ce dăm tot mai mult din iubire, untdelemnul ei va curge neîncetat, așa încât ajungem să cerem vase de pe la vecini.
De fapt, aici se reduce totul; când iubim cu măsura lui Hristos, ne amintim că avem vecini.

Costel Ghioancă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.