După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm ̶r̶e̶d̶a̶c̶t̶o̶r̶i̶ ̶ şi corespondenţi ̶r̶e̶g̶i̶o̶n̶a̶l̶i̶ ̶ şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

vineri, 18 decembrie 2020

CEDO respinge cazul Familiei Bodnariu

Cu durere de inimă vă anunț că pe 17 decembrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins ca inadmisibilă acțiunea Familiei Bodnariu împotriva Norvegiei în cazul Barnevernetului.
[Decizia e disponibilă doar în engleză:
https://hudoc.echr.coe.int/eng#{%22itemid%22:[%22001-206935%22]
CEDO și-a motivat decizia prin faptul că Familia Bodnariu nu a atacat Barnevernetul în tribunalele Norvegiei înainte de a acționa la CEDO, așa cum impun reglementările pentru admiterea cazurilor la CEDO.
În opinia mea, CEDO a dat o decizie eronată. Mi se pare suspicios că CEDO a emis această decizie scurtă, de doar 5 pagini, la mai mult de patru ani după ce Familia Bodnariu a deschis procesul împotriva Barnevernetului la CEDO, în octombrie 2016.
Nu găsesc nicio explicație pentru o decizie atât de tardivă. Nu poate lua mai mult de o singură zi să redactezi o decizie atât de simplă (dar și simplistă) pentru respingerea petiției Familiei Bodnariu.
Nu se poate spune,însă, că Familia Bodnariu a „pierdut” cazul la CEDO. Se poate spune doar că CEDO a refuzat să accepte cazul și să dea o decizie de fond asupra controversei, deoarece Familia Bodnariu nu a încercat să-și rezolve disputele cu Barnevernetul la nivel intern prin tribunalele Norvegiei.
Motivația CEDO dovedește distanțare de realitate. Am fost personal în Norvegia și am căutat o firmă de avocați care să acționeze împotriva Barnevernetului în tribunalele Norvegiei din prisma încălcării drepturilor civile și constituționale.
Mi s-a comunicat că această opțiune nu există în sistemul juridic norvegian.
În plus, mi se pare pueril pentru CEDO să solicite Familiei Bodnariu să acționeze în tribunalele Norvegiei, în anii 2016 ori 2017, având în vedere că Familia Bodnariu era urmărită penal în Norvegia, Ruth era însărcinată, iar familia și-a găsit refugiul în România.
Decizia CEDO dezamăgește. Ar fi fost o oportunitate unică și clara pentru forumul european să pedepsească cel mai crunt și inuman sistem de „protecție” a copiilor din Europa, și să eleveze la loc de cinste drepturile parentale și libertatea religioasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.