După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 11 decembrie 2020

Adrian Papahagi 🔴 O veste bună pentru libertatea de expresie ne vine de la Cambridge

La presiunea diverșilor woke, rectorul (vice-chancellor) voia să oblige universitarii să "respecte" diversitatea identităților sau opiniile contrare, altminteri riscându-și postul.
Până la urmă, profesorii cu bun-simț au obținut un referendum la care întrebarea era dacă universitarii sunt obligați să RESPECTE sau doar să TOLEREZE opiniile cu care sunt în dezacord. Din fericire, a învins a doua opțiune cu 87% din voturi.
E foarte important acest lucru, și sper ca mediul academic de la noi să țină seama de acest precedent.
Să facem distincțiile necesare: eu pot considera "gender studies" o prostie. Nimic nu mă poate obliga să respect această disciplină, dacă intelectual o consider o farsă, și nu pot fi pedepsit dacă îmi exprim public această opinie. Așa cum eu tolerez existența "gender studies" trebuie să fie tolerată și critica mea la adresa acestei linii de studii.
Nu poți cere unui creștin să respecte ideologia LGBTQ+, dar putem cere oricărui om civilizat să tolereze ceva ce pentru alți oameni are un sens. Asta nu exclude însă dezbaterea, caricatura, diatriba acerbă chiar. Universitatea e laborator de idei, nu cimitir al dezbaterii.
Ideea e să tolerezi și ce te ofensează, nu să respecți ce îți repugnă.
Unor universitari le repugnă creștinismul și, implicit, teologia. E dreptul lor: nu sunt obligați să le respecte, sunt liberi să le caricaturizeze, dar ar face bine să le tolereze.
E dreptul unor profesori și studenți să asculte argumentele lui Jordan Peterson, chiar dacă alții se simt ofensați. Nu ești obligat să-l respecți pe Peterson, dar ai face bine să tolerezi că unii universitari nu se aliniază ideologiei la modă.
Poate că această mică victorie va mai dilua intoleranța stângiștilor din universitățile universitare, care au decretat că sunt mai evoluați, mai empatici și mai toleranți decât restul universului, dar ilustrează acest lucru tăind microfonul conservatorilor.
E bine ca măcar intelectualii să reflecteze la distincția dintre TOLERANȚĂ și RESPECT, pentru a evita derivele totalitare și impozițiile abuzive.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.