După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 27 iulie 2020

Samy Tuțac 🔴 Înapoi la esența creștinismului...


În mod fundamental creștinismul nu este o religie a ceremoniilor exterioare, ci ceva lăuntric și spiritual, ceva în inimă. Însă, de-a lungul istoriei, poporul lui Dumnezeu a transformat religia inimii într-o paradă superficială, iar Dumnezeu și-a trimis mesagerii pentru a-i chema înapoi la religia lăuntrică și spirituală.

Înainte de Reforma protestantă biserica medievală era marcată de formalism și fariseism, până când reformatorii au redat bisericii Evanghelia. Atât de mult din "bisericismul" contemporan este la fel de uscat, plictisitor, pustiu și mort. În cea mai mare parte e doar o paradă exterioară.

E normal pentru omul decăzut să devieze de la ceea ce este real, lăuntric, spiritual și să confecționeze o religie confortabilă și comodă, bazată pe cerințe exterioare și ceremoniale. Dar lucrurile exterioare contează foarte puțin în comparație cu noua creație sau cu nașterea din nou.

Asta nu înseamnă că elementul exterior sau fizic nu are nici un loc. Sigur, inima se exprimă prin buze. Ceea ce este lăuntric sau spiritual în religie are nevoie de o expresie exterioară. Dar esența este lăuntricul. Formele exterioare nu au nici o valoare dacă realitatea interioară lipsește.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.