După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 29 iunie 2020

Florin Ianovici 🔴 Steagul alb al capitulării


Nu e o soluție să ridici steagul alb al capitulării în fața oricărei lupte.

Nu ne putem alege familia în care ne naștem, așa cum nu a putut nici Iosia. Bunicul lui, Manase, a fost un ucigaș care și-a trecut prin focul jertfirii proprii copii, a umblat cu descântece și vrăjitorii. Tatăl lui, Amon, a mers pe urmele lui Manase și a făcut ce este rău, până acolo că a ajuns să fie ucis de proprii săi slujitori.

Dar Iosia nu a făcut din trecutul său pretext pentru a se lăsa întemnițat în neputință și a ales să numească tată nu pe cel ce l-a născut din carne și sânge, ci pe cel ce a fost un om după inima lui Dumnezeu: 2 Împărați 22:2 – "El a făcut ce este bine înaintea Domnului şi a umblat în toată calea tatălui său David; nu s-a abătut de la ea nici la dreapta, nici la stânga." A umblat în toată calea tatălui său David...deși a fost născut de Amon.

Nu ne putem alege timpul în care ne naștem. Regatul Iuda era sub asuprirea asirienilor care goliseră Templul de tot ce era de preț. Iosia nu s-a lamentat, nu a stat în barca celor care critică, ci s-a apucat de reconstruit și a adus strălucire vieții celor din jur. Acolo, în bucățica ta de viață unde te-a așezat Dumnezeu, tu poți construi un loc al păcii, al bucuriei, al respectului față de semeni.

Nu poți să alegi țara în care te naști, dar poți alege dacă faci sau nu ceva pentru ea. Iosia nu a căutat popularitatea compatrioților, nu s-a lăsat sedus de mirajul ,,occidental", nu a vândut pe aur străin credința în Dumnezeu, ci a ales să placă lui Dumnezeu, chiar dacă a fost uneori condamnat la singurătate.

Nu poți alege ce vor face alții, dar poți alege ce vei face tu. Iosia a găsit cartea Legii îngropată, uitată, pierdută, dar nu a lăsat-o în praf, ci a citit-o și a crezut ceea ce a auzit. A pus la inimă cuvintele lui Dumnezeu și a auzit semnalul de alarmă al lui Dumnezeu care atenționa că urmează timpul când nota de plată a nelegiuirii a devenit scadentă. Lacrimile sale, dragostea față de Cuvânt a determinat mila lui Dumnezeu care și-a abătut pedeapsa pentru Iuda cât timp a domnit Iosia.

Tu ești lumina aprinsă de Dumnezeu în casa ta. Acolo, în familia unde ești, tu poți ține sus Cuvântul Vieții și astfel poți salva vieți. Dumnezeu caută un om care să își pună la inimă poruncile Sale, un om temător de Dumnezeu care să stea în spărtură. Fii omul care croiește cărări drepte, după Cuvântul Sfânt și Dumnezeu va ocroti casa ta.

Nu îți place familia unde te-ai născut
Nu îți place țara în care te-ai născut.
Nu îți place timpul căruia îi aparții.
Nu îți place mersul lucrurilor sub soare.

Ascultă:
Ioan 3:6 – "Ce este născut din carne este carne şi ce este născut din Duh este duh."

Dacă rămâi doar copilul mamei tale, dacă rămâi doar fiul țării tale, dacă vei fi doar în pas cu timpul tău, vei umbla mereu cu steagul alb al capitulării. Dacă însă vei fi copilul Tatălui ceresc, dacă vei fi părtaș Împărăției Sale, dacă vei păși în veșnicia Sa, dacă vei urma rânduiala poruncilor Sale, atunci vei spune împreună cu mine: pot totul în Hristos care mă întărește.

Nimeni nu te-a întrebat când și unde să te naști si nu ai niciun cuvânt de spus cu privire la ereditatea, moștenirea ta trecută, dar ai un cuvânt de spus cu privire la prezentul tău, la moștenirea ta viitoare.

Dumnezeu să ne dea biruință.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.