După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 17 mai 2020

După Germania, Albania interzice “terapiile de conversie” ale homosexualilor

Albania se alătură Maltei, anumitor autonomii spaniole și, mai recent, Germaniei, care au interzis deja aceste practici. Psihologii albanezi au interzis pretinsele “terapii de conversie” care își propun sa schimbe orientarea sexuală a membrilor mai tineri din comunitatea LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transgendri și intersex), un progres salutat, sâmbătă 16 mai, de asociațiile de drepturi in tara.

Numai câteva tari din UE au interzis terapiile de conversie ale tinerilor homosexuali: anumite autonomii spaniole, Gemania (in 7 mai 2020) și, ieri sâmbătă 16 mai, Albania. Dacă in Germania legea de interzicere a terapiilor de conversie a trebuit sa fie votată in Bundestag (Parlamentul federal), in Albania a fost suficientă decizia ordinului psihologilor, care este definitiva și valida juridic. Nici legislativul, nici executivul n-au decis aceasta lege importantă. In Germania, numai dacă propui sau faci publicitate acestor terapii riști o amenda de 30 000 de euro sau un an in închisoare.

Ceea ce articolul de mai jos nu menționează este ca rata sinuciderilor și a depresiei in rândul homosexualilor este oricum mai ridicată decât la heterosexuali, deci practicile de conversie s-ar putea sa nu fie sursa acestui fenomen, dacă el exista așa cum îl prezintă agențiile LGBTI. Notam, de asemenea, confuzia in termeni : terapiile de conversie propun schimbarea orientării sexuale, precizează articolul, când, de fapt, e vorba de persoane care deja au făcut acest schimb, iar terapiile de conversie ii ajuta sa revină și sa trăiască in armonie cu sexul cu care s-au născut. Ca sa nu mai vorbim de injecția cu testosteron care e tehnica controversata când e vorba de terapia de conversie, dar nu și când e vorba de terapiile hormonale pentru schimbarea sexului.

Prin urmare, exista doua terapii: pe de o parte una de schimbare a sexului prin tratamente hormonale și operații chirurgicale, iar pe de alta parte o terapie de conversie. Din acestea doua, numai prima e încurajată de trendul actual, pe când oricine încearcă sa o oprească ori sa ompropuna pe a doua este considerat criminal.

Și sa nu uitam ca legea de interzicere a terapiilor de conversie ii vizează in special pe copii, pentru care părinții nu mai au dreptul sa decidă.

Luată in ajun de către ordinul psihologilor, decizia este “importantă in mod considerabil pentru adolescenții LGBTI”, a reacționat asociația pentru apărarea drepturilor homosexualilor Pink Embassy într-un comunicat.

In Albania, toți terapeuții trebuie sa devină membri ai ordinului psihologilor, ale cărui decizii sunt definitive și “valide juridic”, a explicat Altin Hazizaj, președintele acestei asociații. “Este decizia utlimă care nu are nevoie sa treacă prin puterea legislativă sau executivă pentru a intra in vigoare”, a ajutat el.

“Deși rapoartele privind folosirea acestor terapii in Albania sunt puțin numeroase, autorizarea lor ar fi o preocupare serioasă”, a continuat el.

Interventii atribuite in mod fals științei

Recoltate din mai multe tari, anumite date arată ca persoanele care au urmat aceste terapii erau de 8.4 mai susceptibile sa se sinucidă și de 5.9 de ori mai expuse la depresie, după Pink Embassy.

Ineficiente și adesea periculoase, intervențiile psihologice și spirituale care își propun sa schimbe orietntarea sexuala a unei persoane sunt in mod fals atribuite științei, estimează experții.

Recursul la șocuri electrice când subiecții văd imagini cu practici homosexuale și injecția cu testosteron figurează printre tehnicile cele mai controversate.

O majoritate a țărilor din UE n-au interzis încă aceste “terapii”

Cu câteva zile înaintea Albaniei, Germania, unde circa o mie de tineri sunt supuși in fiecare an acestor programe, devenise ea însăși a doua tara membra a UE care interzicea terapiile de conversie pentru minori.

“Homosexualitatea nu e o boala, nu ne trebuie așa ceva [terapii de conversie] in tara noastră”, declarase ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn. Astfel, joi, 7 mai, Parlamentul federal al Germaniei a votat interzicerea acestor terapii de conversie destinate persoanelor homosexuale de mai puțin de 18 ani.

In virtutea acestei legi, orice persoana care propune sau face publicitate acestor practici se va expune la 30 000 de euro amenda sau la o pedeapsa de un an in închisoare.

Aceste practici fuseseră condamnate de un text votat in martie 2018 de catre Parlamentul european, care ordonase oficial atunci statelor membre sa le interzică, dar la acel moment numai Malta și câteva autonomii spaniole legiferasera acest aspect. De aceea, chiar dacă sunt marginale, aceste practici exista fără îndoiala in majoritatea țărilor, inclusiv in Franța.

In 2010, Albania, esențial conservatoare, a adoptat o lege împotriva discriminării bazate pe orientarea sexuală. Totuși, in viata de zi cu zi, cei mai multi din membrii comunității LGBTI, precum și in multe tari din Europa de sud-est, infrunta încă prejudecăți,discriminare sau violente conjugale, explica Pink Embassy.

Tradus de Maria Petrescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.