După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 3 aprilie 2020

Primul "pastor" din România cu dosar penal ✅ Câteva reflecții absolut necesare pentru învățătura noastră...


"Un pastor din judetul Bistrita-Nasaud este cercetat penal dupa ce a organizat o adunare religioasa cu peste 20 de participanti la el acasa. Doi dintre cei care au participat au fost confirmati cu noul COVID-19, iar alti patru au fost internati in spital.
Astfel, pastorul e acum cercetat de parchetul de pe langa Judecatoria Beclean pentru "zadarnicirea combaterii bolilor".
Potrivit procurorilor, un barbat din comuna Petru Rares a vrut sa organizeze adunarea religioasa la Biserica Penticostala din localitate. Manifestarea nu a fost autorizata pentru ca pastorul nu avea aviz de la DSP, iar politistii i-au recomandat barbatului sa renunte la idee.
Cu toate acestea, barbatul a organizat adunarea la el acasa, la aceasta participand 20 de persoane din localitatea Reteag si 3 persoane din judetul Suceava.
Ulterior, doua dintre persoanele care au fost la intrunire, ambele din localitatea Reteag, au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus, iar alte patru persoane au fost internate la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud, sectia Boli Infectioase, cu simptome specifice COVID-19.
Totodata, fata de aproximativ 68 de persoane s-a instituit masura autoizolarii acasa, ancheta epidemiologica a DSP fiind in desfasurare.
Surse locale au declarat pentru Mediafax ca barbatul respectiv este pastor penticostal.''
Aceasta este știrea de pe ziare.com
Din informații autorizate, persoana în cauză nu este pastor penticostal, ci un credincios care a organizat în casa sa o adunare de rugăciune.
E important să luăm aminte și la graba mass-mediei care deseori și-a arătat limitele și lipsa de profesionalism.

Câteva reflecții sunt absolut necesare pentru învățătura noastră:
1. S-a făcut un deserviciu mărturiei creștine prin faptul că nesupunerea față de prevederile legii sunt condamnate biblic, câtă vreme acestea nu contravin Bibliei și sunt în folosul și pentru protecția semenilor.
2. E o iresponsabilitate să expui sănătatea semenilor în acest mod și dovedește o lipsă mare de grijă față de cei pe care îi îndrumi și educi duhovnicește.
3. Este o greșită înțelegere a promisiunilor lui Dumnezeu. Dumnezeu nu i-a protejat pe cei prezenți de Covid-19. Noi avem datoria să fim echlibrați în înțelegerea Cuvântului și să nu ispitim pe Dumnezeu cu atitudini de îndrăzneală care nu își au locul.
4. Se creează impresia că toți credincioșii, pocăiții în special, ar fi iresponsabili. În Franța s-a stabilit că coronavirusul s-a răspăndit de la o adunare evanghelică. În SUA s-a publicat un articol care învinovățește evanghelicii pentru răspândirea coronavirusului. În Fântânele câțiva credincioși s-au strâns în stradă, unul lângă altul, împreună cu copiii și s-au rugat. fiind apoi amendați. În China adunările de casă s-au interzis. Să nu dăm apă la moară celor care abia așteaptă să țină bisericile închise pentru totdeauna.
Să luăm aminte și să învățăm de la acesată situație nedorită, neplăcută. Dumnezeu să dea sănătatea tuturor celor care s-au îmbolnăvit și multă înțelepciune acestei persoane care a organizat rugăciunea.

Noi să fim atenți, prudenți și să înțelegem că: "Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte, căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu. De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu, şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda." Romani 13:1-2
Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.