După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 5 februarie 2020

Papa Francisc nu renunță la susținerea sodomiților: „Parteneriatele civile homosexuale sunt acceptabile”


Această declarație a actualului Suveran Pontif este citată de Arhiepiscopul Salvatore Cordileone, din San Francisco. Papa ar fi făcut declarația la o întâlnire cu episcopii americani, în Roma. Papa Francisc le-ar fi spus că parteneriatele civile care le aduc beneficii „soților” gay sunt acceptabile, atât timp cât ele nu vor fi considerate căsătorie.

Iată declarația Papei, citată de Arhiepiscopul Cordileone: „Parteneriatele civile între doi oameni de același sex nu pot să fie niciodată privite drept căsătorie. Atât timp cât lucrul acesta este respectat, parteneriatele civile care dau acces la beneficii guvernamentale pot fi acceptate.”


Toate bune și frumoase, doar că sunt câteva mici probleme. Să privești parteneriatele civile homosexuale drept acceptabile contravine Catehismului catolic, întărit de documente din 1986, 1992 și 2003 emise de Congregația pentru Doctrina Credinței, sub Cardinalul Joseph Ratzinger, și aprobate de Papa Ioan Paul al II-lea.

O scrisoare din 2003 intitulată „Considerații cu privire la propuneri de a acorda recunoaștere legală uniunilor între persoane homosexuale” întărește faptul că toate comportamentele homosexuale se opun legii morale naturale și că „nu există absolut nici un temei pentru a considera parteneriatele homosexuale ca fiind, în orice fal, similare sau că ar exista cea mai mică analogie cu planul lui Dumnezeu în ceea ce privește căsătoria și familia.”

„Biserica arată că respectul pentru persoanele homosexuale nu poate să conducă, în nici un fel, la aprobarea comportamentelor homosexuale sau la recunoașterea legală a parteneriatelor civile homosexuale”, se afirmă în aceeași scrisoare.

Mai mult, „în situațiile în care parteneriatele homosexuale au fost recunoscute legal sau li s-a acordat statutul legal și drepturile care aprațin de drept căsătoriei, e nevoie să ne exprimăm opoziția clară și fermă”.

Nu este prima dată când actualul papă ignoră aceste documente care țin de doctrina Bisericii Catolice și își arată sprijinul pentru „parteneriatele civile” pentru cuplurile homosexuale. Într-un interviu din 2017 cu jurnalistul francez Dominique Wolton, Papa Francisc afirma: „Să spunem lucrurilor pe nume. Căsătoria este între un bărbat și o femeie. Acesta este cuvântul corect. Să-i spunem parteneriatului de același sex un «parteneriat civil».”

În aceeași scrisoare din 2003 se mai afirmă: „Trebuie să ne abținem de la orice formă de cooperare pentru punerea în practică sau aplicarea unor legi a căror nedreptate este strigătoare la cer și, pe cât posibil, de la cooperarea materială la nivelul aplicării lor. În această zonă, oricine poate să invoce libertatea de conștiință.”


Gabriel Popa

▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.