După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 30 ianuarie 2020

Peter Costea 🔴 CEDO și parteneriatele civile în România


E posibil ca CEDO să impună României să legifereze parteneriate civile? Nu este exclus, chiar în acest an. O veste în acest sens a fost publicată ieri: www.adevarul.ro 


Codul Civil adoptat în România în 2009 interzice (1) căsătoriile homosexuale în România; (2) recunoașterea în România a căsătoriilor homosexuale încheiate în străinătate; (3) parteneriatele civile în România; (4) recunoașterea în România a parteneriatelor civile încheiate în străinătate; si (5) echivalarea parteneriatelor civile, în caz că vor fi instituite, cu căsătoria naturală.

Aceste prevederi ale Codului Civil sunt încă în vigoare în România, dar Europa devine tot mai interesată de abrogarea lor, atât prin acțiuni interne, cât și externe. Cele din urmă se manifestă prin presiuni din partea Parlamentului European și, mai ales, a Curții Europene a Drepturilor Omului. Până în prezent, toate aceste asalturi au eșuat.

Zilele acestea, însă, ne confruntăm cu un alt asalt, serios și iminent, și anume acțiunea a 21 de cupluri homosexuale din România la CEDO. Obiectivul lor este ca CEDO să forțeze România să adopte o legislație internă care să instituie parteneriatele civile în România.

În iunie 2018, Curtea Europeană de Justiție a emis decizia Coman vs România. Cu toate că presa din România și cea internațională a afirmat contrariul, dl Coman a pierdut cazul. A câștigat doar o mică parte din el, și anume rezidența în România a bărbatului american cu care trăiește. Dl Coman a pierdut cea mai mare parte a cazului, în speță, solicitarea ca România să-i recunoască „căsătoria”, astfel abrogând unul din paragrafele din Codul Civil enunțate mai sus. „Soțul” dlui Coman are dreptul de rezidență în România, dar nimic altceva.

Homosexualii României au pus la cale o strategie indirectă, dar de lungă durată. La nivel politic nu există voință în România pentru instituirea parteneriatelor civile. Doar USR și ALDE au lansat inițiative legislative în acest sens, care, însă, nu au trecut de comisiile din Parlament. Amintesc aici din nou: ALDE nu este un partid conservator. Acțiunea ALDE în România a fost făcută sub presiunea grupului ALDE din Parlamentul European
.
În consecință, homosexualii României încearcă la CEDO. Șansele lor de reușită sunt semnificative. CEDO a impus deja Greciei și Italiei să instituie parteneriatele civile. Nu este exclus să i se impună și României același lucru.

Personal sunt îngrijorat și cred că orice persoană de bunăcredință care crede în democrație și stat de drept trebuie să fie îngrijorată. Parteneriatele civile nu sunt o chestiune trivială. Sunt o chestiune fundamentala care trebuie să ia în considerare aspectele de civilizație, tradiție și cultură a fiecărei țări. Este anti-democratic, în opinia mea, pentru ramura judecătorească a statului să impună legislativului ce legi să dea, când și cu ce conținut. După cum nici legislativul nu poate impune judiciarului cum să decidă cazurile ori să interpreteze Constituția și legile țării. Asta e o anomalie incompatibilă cu democrația, statul de drept și separarea puterilor în stat.

Chiar și mai mult, ar trebui să ne îngrijoreze faptul că o structură suprastatală pe care nici unul dintre noi nu am ales-o, poate să impună tipul de legislație internă pe care România trebuie să o adopte. Zidurile care protejează democrația și suveranitatea națională sunt astfel surpate.

Adaug, în plus, că orientarea sexuală nici măcar nu este menționată în Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Acum poate înțelegeți de ce sunt sceptic față de această instituție, CEDO, care se crede deasupra statului național, nu dă socoteală nimănui pentru deciziile ei și poate emite cele mai anti-democratice și bizare decizii cu care suntem condamnați să trăim. Mă opun!

Peter Costea


▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.