Nota: Se pare ca apar "la orizont" zorii cenzurii de pe internet!! Asa cum a fost nu demult pe vremea lui Ceausescu, atunci cand un simplu banc cu "nea Nicu" te putea aduce in fata autoritatilor (in fata securitatii chiar!), asa va fi din nou, ba chiar cu mult mai rau!
Intrebarea este: CE ANUME va fi considerat bun si ce va fi rau? CE ANUME va trebui cenzurat sau reglementat prin legi internationale? De exemplu crima este indiscutabil ceva rau! Dar a spune pacatului pe nume si a spune oamenilor ca va fi o judecata si ca au nevoie de pocainta, va fi bine? Sau va fi rau? Deocamdata vedem cum homosexualii numesc nevoia de pocainta din dreptul lor "hate crime", "intoleranta", "homofobie" etc. si sar ca opariti ca au fost jigniti, atacati etc. (desi pocainta este primul pas spre VIATA)
(Natural News) Sub egida protejării “drepturilor digitale,” fondatorul World Wide Web-ului Tim Berners-Lee a lansat un “Contract pentru internet” care pledează pentru stoparea “abuzului” de internet de către guverne, companii şi indivizi.
Susţinut de Google, Microsoft şi Facebook, precum şi de guvernul Franţei, Germaniei şi al Ganei, contractul lui Berners-Lee pentru Web subliniază “nevoia” de legi şi reguli mai dure care să creeze “o foaie de parcurs pentru un internet mai bun.”
“Dacă nu acţionăm acum – şi nu acţionăm împreună – pentru prevenirea abuzului de internet de către cei care vor să exploateze, să dividă şi să submineze, riscăm să risipim” potenţialul internetului pentru totdeauna, a spus Berners-Lee într-o declaraţie emisă de Fundaţia lui pentru World Wide Web.
Versiunea finală a Contractului pentru Web a lui Berners-Lee a fost emisă chiar la timp pentru Forumul ONU de Guvernare al Internetului care a avut loc recent în Berlin, Germania. Declaraţia sa de intenţie este “asigurarea profitului nu se face pe seama drepturilor omului şi a democraţiei.”
“Cetăţenii trebuie să-i facă răspunzători pe cei de la putere, să le ceară ca drepturile lor digitale să fie respectate şi să le ceară să ajute la întreţinerea conversaţiilor sănătoase în mediul online,” am încheiat citatul.
Berners-Lee a creat internetul pe când lucra la laboratorul de fizica particulelor CERN din Elveţia
Berners-Lee a venit pentru prima dată cu ideea unui internet global în anul 1989, pe când lucra la laboratorul de fizica particulelor CERN din Geneva, Elveţia. El l-a proiectat iniţial ca o platformă prin care oamenii de ştiinţă să poată schimba informaţii între ei despre cercetare.
Internetul a înflorit de atunci într-o unealtă omniprezentă de “conectare” pe care oamenii obişnuiţi o pot accesa de pe calculatoarele personale, de pe telefoane, televizoare şi alte aparate electronice – deşi accesibilitatea sa reală este sub asaltul Big Tech.
Cu cenzura aflată în creştere, Berners-Lee a profitat de ocazie să-şi introducă Contractul pentru Web într-o vreme în care libertatea digitală atârnă de un fir. Dar faptul că Google, Facebook, şi alţi giganţi ai tenhologiei sunt în aceeaşi barcă cu Contractul sugerează că acest aşa zis document al “drepturilor digitale” nu e nimic altceva decât un şiretlic.
Fundaţia WWW a lui Berners-Lee pretinde că acest Contract pentru Web este necesar deoarece politicienii manipulează mass media, ceea ce este aceeaşi afirmaţie făcută şi de giganţii tehnologiei ca Google şi Facebook care cenzurează discursul politic pe care în consider “ofensator” sau “derutant.”
Există de asemeni o tendinţă de a extinde accesul la o versiune mult mai controlată a internetului din “ţările în curs de dezvoltare,” văzute ca jumătatea de planetă care nu este conectată online.
“Accesul gratuit la internet trebuie să fie un drept fundamental al omului, valabil pentru toţi oamenii din lume,” spune ministrul economiei din Germania – Peter Altmaier.
Dar la ce tip de internet vor avea acces gratuit oamenii, mai exact? Va fi acesta tipul de internet pe care giganţii tehnologiei ca Google şi Facebook îl crează pe măsură ce urmăresc, blochează din umbră şi duc în derizoriu utilizatorii ale căror puncte de vedere sunt acuzate ca fiind “politically incorrect?”
Pe cât de altruist pare a fi la suprafaţă, Contractul pentru Web al lui Berners-Lee este mai degrabă o farsă care ţinteşte să ofere exact opusul a ceea ce Berners-Lee şi a sa Fundaţie WWW pretinde că vor realiza: însemnând un internet foarte restrictiv care este complet obtuz şi controlat de către elita societăţii.
“Asta sună ca angajamentul lui Gavin Belson,” a comentat cineva pe The Verge.
“O mulţime de platitudini de bon-ton dar niciun angajament real sau mecanism de constrângere. Să faci din asta o ştire de senzaţie. Facebook şi Google vor fi de acord cu asta, vor ţinti câştigul facil şi vor continua să facă exact ceea ce fac şi acum, adică ceea ce este proiectat să facă modelul lor de afaceri(câştiguri imense pe seama utilizatorilor nebănuitori şi apatici, cum sunt aproape toţi).”
Traducerea: Costin Ştirbu
Comentariu saccsiv:
In 1989 Tim Berners-Lee concepea ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web. Inventie realizata in cadrul CERN, acestia isi dau acordul pentru ca Web sa poata fi folosit de publicul larg. Tim Berners-Lee se muta apoi la Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C).
Accesul pe internet se face incepand de fiecare data cu „www”. Litera w este vav, a sasea litera din alfabetul ebraic. Iar vav deriva dintr-o hieroglifa ce reprezenta un carlig, o momeala. Cu alte cuvinte, www = 666 (ebraica).
E limpede deci ca internetul NU este al nostru, este al lor, jucariile sunt ale lor si fac cu toate ce vor muschii lor. Ne-au lasat pe toti sa ne jucam cu ele, dar de acum, gata, nu mai este loc pentru toata lumea sa faca ce vrea. Ele au fost create cu un scop précis iar acel scop nu prevede si critica sistemului.
Acel scop tine de semnul fiarei (fara de care nu se va mai putea cumpara sau vinde). Au nevoie de internet pentru e-Guvernare, carduri de sanatate, acte de identitate cu cip (nelegat de sistem, cipul in sine doi bani nu face, chiar daca ar contine toate datele biometrice posibile), tranzactii (banii cash nu pot fi eliminati fara a-i inlocui cu ceva), internetul obiectelor (de aceea 5G despre care se vorbeste atat), etc.
In secundar, internetul va mai putea fi folosit de mass-media anticrestina si analfabetii functionali ce dau like la fotografii cu cani de cappuccino pe retelele de socializare.
Pana atunci insa, sa profitam la maxim de portitele care au mai ramas, pentru a marturisi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.