marți, 22 octombrie 2019

Peter Costea 🔴 China persecută creștinii și încalcă drepturile omului. În ultimii 3-4 ani asistăm la o politică agresivă de demolare a bisericilor și a creștinismului prin mijloace politice...


Bad boy China

China comunistă se transformă într-un stat pariah, un bad boy internațional. Nu mă refer la faptul că trișează în relațiile comerciale cu terții ori că face front comun cu Coreea de Nord împotriva Statelor Unite. Embargoul internațional împotriva Coreei de Nord e fără efect deoarece China facilitează traficul ilegal în Coreea de Nord a mărfurilor interzise. În ultimul timp a ieșit la iveală și traficul internațional făcut de China în fentalil, un medicament care duce la dependență, care poate fi cumpărat doar cu rețetă. [Detalii: https://www.nytimes.com/…/mag…/china-fentanyl-drug-ring.html]

China devine un stat pariah în primul rând pentru că persecută creștinii și încalcă drepturile omului. Cu tot mai multă agresivitate. Dacă vreme de o generație creștinismul a câștigat teren în China comunistă, în ultimii 3-4 ani asistăm la o politică agresivă de demolare a bisericilor și a creștinismului prin mijloace politice.

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat a parvenit știrea că autoritățile chineze au demolat o biserică cu 3.000 de locuri din provincia Anhui, au arestat pastorii și au împrăștiat enoriașii. Fără mandat judecătoresc, citație ori documente oficiale din partea autorităților ori ale tribunalului. Cel puțin așa au declarat pastorii. A fost un act pur arbitrar. Un act inadmisibil. [Detalii: www.disrn.com]

Din nefericire, acest incident nu e izolat. În ultimii ani China comunistă a instituit o politică agresivă de demolare a bisericilor. Musulmanii sunt și ei persecutați, poate chiar mai rău ca și creștinii, ei însă fiind și cu mult mai puțini.
Încălcări ale libertății religioase de genul acesta nu mai pot fi tolerate. China a devenit a doua putere economică a lumii de care depinde economia globală, inclusiv cea occidentală. China știe foarte bine acest lucru și își joacă bine cărțile în acest sens. Ea știe că societatea internațională nu va sancționa niciodată încălcările drepturilor omului în China.

China a devenit mult prea dominantă la nivel economic și politic pentru a mai putea fi trasă la răspundere. Uniunea Europeană a capitulat, știind că dacă irită acest colos mondial va suferi politic și economic. Doar America lui Trump mai luptă împotriva Chinei, căutând să impună echilibru și echitate în relațiile comerciale dintre ele.


Pe parcursul campaniei europarlamentare mi-am anunțat intenția de a lansa o rezoluție care să declare o Zi Internațională a Victimelor Persecuției Religioase. Uniunea Europeană, însă, pare prea ocupată cu Brexitul britanic să se mai gândească la soarta milioanelor de creștini care suferă pentru credință în toată lumea. Dacă politicienii i-au uitat, haideți ca noi să nu-i uităm.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.