După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 22 octombrie 2019

Ionel Tuțac 🔴 Pastorul Petru (Pitt) Popovici şi-a sfârşit alergarea pământească

Luni, 21 octombrie, după o călătorie pământească de peste 101 ani,  pastorul Petru (Pitt) Popovici  a plecat în veşnicie. 

S-a născut în data de 12 septembrie 1918 în Harrisburg,  Pennsylvania, în familia lui Simion şi Zana Popovici. 

În anul 1921 familia Popovici s-a reîntors în România, la Firiteaz, iar în iunie 1930, la doar 12 ani, tânărul Petru (Pitt) s-a convertit la credința baptistă.

În perioada 1937-1940 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti cu dorința de a deveni păstor.

Între 21 februarie-5 mai 1945 a făcut stagiul militar, dovedind că este un bun patriot şi iubitor de neam.

La finalul stagiului militar s-a căsătorit cu sora Hortensia Cristea, Dumnezeu binecuvântând familia lor cu 3 fete: Iedidia, Angela şi Agnia.

In România a slujit ca păstor la Biserica Creştină Baptistă Dragostea din Arad, între anii 1945-1953 şi la Biserica Creştină Baptistă nr.1 (Betel) din Timişoara, între anii 1953-1967.

În anii regimului comunist pastorul Petru Popovici s-a opus reglementărilor impuse de regimul ateu, motiv pentru care a fost destituit.

Din cauza permanentelor şicanări venite din partea autorităților, familia Popovici a hotărât  să se reîntoarcă în America  înțelegând că pot ajuta mai mult lucrarea din România de peste Ocean. După 4 ani de insistențe, regimul comunist a oferit fratelui Petru Popovici  dreptul de a se intoarce  în America,  acesta având şi cetățenie americană.

Întors în America, la Chicago, pastorul Petru Popovici a contribuit, alături de fratele său Alexa, la formarea şi creşterea Bisericii Baptiste Române. Deasemenea a avut un rol important la dezvoltarea bisericilor din Los Angeles, Sacramento şi Atlanta.

Pe parcursul anilor fratele Petru (Pitt) a realizat emisiuni de radio creştin, a tradus şi adaptat cântări, a scris numeroase articole şi cărți cu conținut creştin. 
Printre cele mai cunoscute cărți se numără: Există viață după moarte?, Biblia este totuşi adevărată, Graiul proorocilor, Lumini peste veacuri, Graiul martirilor creştini, Colțul de rai, Eşti sigur?

Fratele Petru  (Pitt) Popovici a fost un exemplu de credincioşie, smerenie şi pocăință.

Plecarea lui în veşnicie  este o pierdere pentru comunitatea baptistă română, dar şi o provocare să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie.
Serviciul de înmormântare va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, la Gwinnett Romanian Baptist Church, Georgia.

Pentru NewsNet Creştin, 
Ionel Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.