joi, 17 octombrie 2019

Gabriel Popa 🔴 Și Leonard Miron, și Iuliana Marciuc, și TVR se pot opri din plâns și din îngrijorări. Cuplurile „gay” au scăpat de anul acesta de grija că nu se pot vizita la spital și nu au un reprezentant legal...


Pe TVR2, o emisiune emoționantă moderată de Iuliana Marciuc care îl are ca invitat pe un „gay” mai în vârstă tot din TVR, Leonard Miron. Invitatul plânge și se cutremură când povestește despre „iubitul” lui; la TVR. Și ne spune că dacă acesta intră în comă, nu are cine să semneze pentru el, pentru că nu există parteneriat civil în România bla bla.

De ce zic bla bla? Zic asta pentru că afirmația nu are de fapt nici o acoperire. Principala problemă a cuplurilor gay din România – aceea cu dreptul la vizita la spital și cu reprezentarea legală a pacientului – a fost rezolvată încă din vara aceasta. Prin Legea 150/2019, în vigoare din luna august a acestui an, a fost modificată Legea drepturilor pacientului în sensul că, prin reprezentant legal al pacientului se înţelege şi orice persoană cu vârsta de minimum 18 ani împliniţi pe care pacientul o desemnează în acest scop printr-o procură ce va cuprinde drepturile prevăzute de lege ce pot fi exercitate de reprezentant.

Aşadar, printr-un procedeu mult mai simplu decât hârţogăraia necesitată de încheierea unui eventual parteneriat civil, chestiunea drepturilor cuplurilor de acelaşi sex în cazul internării unuia dintre parteneri în spital, a fost deja rezolvată de statul român.

Prin urmare, și dl Leonard Miron, și Iuliana Marciuc, și TVR se pot opri din plâns și din îngrijorări. Cuplurile „gay” au scăpat de anul acesta de grija că nu se pot vizita la spital și nu au un reprezentant legal. În timp ce majoritatea covârșitoare a societății românești care nu face parte din clubul „lobby-ul elgebete din TVR” își poate păstra poziția tradițională cu privire la căsătorie.

Gabriel Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.