După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 24 septembrie 2019

Scurtă vizită în Malawi

Vizita în Malawi a fost una scurtă și necesară, acum când familia Marianciuc se pregătește să se întoarcă definitiv în țară. Într-o scrisoare recentă, familia Marianciuc consemna: Scriem aceste rânduri cu mari emoții, dar cu pace în inimă știind că Domnul este în controlul vieților noastre. În ultima perioadă ne-am gândit mult la timpul când va trebui să ne retragem de pe câmpul de misiune din Malawi. Sunt mai mulți factori care ne-au influențat să luăm această decizie, dar noi credem că Domnul a hotărât să fie așa. Bineînțeles că o astfel de hotărâre, după 13 ani de slujire în Malawi, nu este ușor de luat, nu înseamnă ceea ce am numi noi o simplă schimbare de domiciliu, ci o schimbare de macaz, care implică decizii importante de luat și responsabilități de predat.
     
Una dintre lucrările pe care familia Marianciuc le-a inițiat și le-a sprijinit, prin susținerea fraților și surorilor din România și din diaspora, a fost și Grădinița creștină din Kachioka. Marți, 17 septembrie am avut ocazia să vizităm acest proiect. Este vorba despre patru clase de grădiniță, care însumează în total aproape 150 de copii. Acești copii provin, în general, din familii cu posibilități materiale reduse, acesta fiind și unul dintre criteriile după care se face selecția la începutul fiecărui an școlar. De aceea, copiilor li se oferă o masă din orez pe zi, cât și o educație creștină adecvată. Aici lucrează cinci educatori malaweni (doi frați și trei surori), iar părinții copiilor, prin rotație, ajută la pregătirea și servirea mesei. Tot marți ne-am întâlnit cu frații din comitetul de prezbiteri al bisericii locale din Kachioka, care ne-a împărtășit din nevoile actuale ale bisericii lor locale. I-am întrebat dacă cred că se vor descurca și fără ajutorul familiei Marianciuc (știind că familia Marianciuc se va întoarce definitiv în România). Răspunsul lor nu m-a surprins, întrucât nici un bărbat nu ar recunoaște că nu se descurcă, însă au ținut să precizeze că și-ar dori ca, dacă este posibil acest lucru, o altă familie din România să vină și să-i ajute în lucrare.
     
Miercuri, 18 sept., am avut ocazia să participăm la o seară de studiu biblic și rugăciune la Biserica Harul din Nsanama. Satul Nsanama este la aprox. 5 km distanță de Zomba. Au participat aproximativ 25-30 de frați și surori. Domnul ne-a pus pe inimă să vorbim despre credincioșia în viața de familie, la locul de muncă și în slujire, care a urmat de un timp de întrebări și răspunsuri.

     Una dintre nevoile majore pe care le-am constatat în lucrarea de misiune din Malawi este nevoia acută de ucenicizare. Despre creștinismul din Africa se spune că ar fi mare de mărimea unui ocean, însă adânc de câțiva centimetri. Dacă în anii 1900 creștinii reprezentau doar 9% din populația întregului continent, în anul 2000 aprox. 46% din africani se declarau creștini. Cu toate acestea însă, datorită ratei analfabetismului extins și a lipsei de posibilități de instruire, creștinismul african a rămas deseori superficial și instabil. În acest context, cât de reală este afirmația Domnului Isus: Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile... și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. (Mt. 28:19, 20)! 

Rugați-vă:
- pentru familia Marianciuc în perioada de readaptare în România care va urma.
- pentru ca Domnul să ridice o altă familie de misionari români care să continue proiectele în desfășurare de aici.
- pentru copiii de la grădinița din Kachioka, cât și pentru părinții acestora, pentru ca sămânța Cuvântului semânată în inimile lor să aducă rod pentru veșnicie.


- pentru ca frații și surorile din adunările creștine după Evanghelie din împrejurimile orașului Zomba să fie cu adevărat sare și lumină, ca astfel, prin ei, și alții să vină la pocăință.
 
Valentin Hrihorciuc și Karol Szocs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.