După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 1 iulie 2019

Peter Costea 🔴 Dragi români: ce facem cu independenții?

A trecut mai mult de o lună de la alegerile europarlamentare și e bine să privim în urmă și să facem o mică analiză. Și, în special, să ne întrebăm: ce facem cu independenții?

Pe 26 mai românii au dovedit din nou că sunt atașați de partidele politice și dependente de ele. Au votat partidele politice și mai puțin independenții. Au fost fermecați de partidele politice și au pus la îndoială discursurile de bună credință și sincere ale independenților. Românii insistă asupra independenței în domeniul juridic și se așteaptă la independență din partea executivului. De ce nu și din partea parlamentarilor?

În comparație cu 2014, însă, în 2019 românii au dat independenților mult mai multe voturi și aproximativ 3,75% din toate voturile. În 2014, independenții, printre care și eu, am primit doar 142.000 de voturi. În 2019 ne-ați dat aproximativ 350 000 de mii (mie 131.000, lui George Simion aproape 118.000 și Gregorianei Tudoran 100.000).

Cu toate acestea, în final, românii și-au dovedit dependența de partidele politice. Au fost condiționați de partidele politice să fie dependenți de ele. Au optat pentru partide politice și nu au pus în Parlamentul European niciun independent. Până acum, în Parlamentul European au fost 3 independenți din partea României: Elena Băsescu, dl Tokeș și Mircea Diaconu. Anul acesta, însă, a fost diferit. A fost o excepție.

Am încercat din răsputeri să transmit românilor mesajul clar că fără independenți vocea lor nu poate fi auzită nici în Parlamentul României, nici în Parlamentul European. Partidele politice legiferează în România directivele și reglementările Uniunii Europene, fără ca nici unul dintre noi, cetățenii, să fim prezenți și în locul în care aceste directive și reglementări se dezbat ori se adoptă. Ori să vă informăm dinainte, spre deosebire de partidele politice ori mass media, ce se reliefează pe orizont, ce v-ar putea afecta interesele și valorile.

La nivel de Parlament European, partidele politice române nu ne reprezintă pe noi, viziunea noastră ori valorile noastre, ci obiectivele și ideologia grupurilor europarlamentare din care fac parte. PNL face parte din grupul Partidului Popular European, USR din grupul lui Macron, Europe Renewal, iar PSD din grupul socialiștilor. Toți europarlamentarii pe care românii i-au ales nu îi reprezintă pe români. Ei reprezintă grupurile, obiectivele, pozițiile ideologice și valorile grupurilor ideologice din care fac parte. Oare când ne vom debarasa de aceste partide și grupuri europarlamentare? E posibil să o facem? Până când vom accepta să nu ne reprezentăm noi pe noi, ci să permitem partidelor politice să se reprezinte pe ele însele, și in mod exclusiv doar pe ele însele?

Sunt sigur ca nici unul dintre voi nu cunoașteți nici măcar un singur obiectiv specific al vreunui partid politic pe care românii l-au votat pe 26 mai. Motivul este că partidele politice au fost extrem de ambigue la europarlamentare privind aceste subiecte, iar alegătorii au votat conform simpatiilor lor politice.

Dimpotrivă, privind independenții, fiecare dintre noi am avut o platformă clară și specifică, una ușoară de înțeles pentru fiecare dintre noi. George Simion a candidat pentru Unirea României cu Moldova, iar Gregoriana Tudoran pentru Autostrada Moldovei. Iar eu, pentru familie, valori și renașterea morală a Europei ca unică garanție a supraviețuirii continentului nostru.

Cu toate că subiectele colegilor mei independenți nu sunt de competența Parlamentului European, ei trebuie totuși apreciați pentru că au avut o platformă clară și specifică cu care votanții au putut să se identifice. La fel și eu. Noi trei am oferit românilor alternative de ales, trei subiecte clare, de interes pentru români, din care fiecare votant a putut alege ce a dorit.

A oferit vreun partid politic din România ceva mai bun, clar, specific, la subiect decât am oferit noi, independenții? Mă îndoiesc.

De aceea, dragi români, mai devreme sau mai târziu va trebui să ne decidem. Ce facem cu independenții? Sugestia mea este să le dați o șansă. Ați dat destule șanse partidelor politice. E vremea să dați o șansă și celor care se întâlnesc cu voi, discută direct cu voi, le auziți glasul, le puteți pune întrebări și le cunoașteți pozițiile și valorile.

Peter Costea 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.