După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 25 iunie 2019

David Lavric 🔴 România Creștină vs. LGBT - De ce suntem confuzi și nu mai știm cum și dacă trebuie să reacționăm?


Când legea nu declară ilegală o faptă, și mai mult, protejează libertatea omului de a o realiza, atunci cine îl mai poate opri pe om din căile sale?

Pentru multă vreme, la granița dintre lege și libertate s-au aflat caracterul și adevărul. Elemente ca decența, transparența, filantropia, loialitatea maritală și responsabilitățile civice s-au aflat mereu sub egida caracterului și a adevărului. Legea nu le-a impus, și mai mult, a protejat libertatea celor care nu au subscris acestora. De exemplu, nu există nici o penalitate legislativă pentru cei care nu vor să voteze. Votul se află sub reglementarea caracterului și a adevărului.

Caracterul și adevărul, însă, necesită raportare la un absolut, la absolutul sfințeniei lui Dumnezeu. Oricât am încerca să ne definim ca fiind doar o aglomerație de gene, sau oricât au încercat Nietzsche, Marx și Freud să evapore noțiunea de moralitate din conștiința noastră, în cel mai propriu mod suntem și vom fi ființe morale. Indignarea în fața răului, cu micile variații și infiltrații, este una transculturală; simpatia, echitabilitatea, auto-controlul și sentimentul de datorie, spune James Q. Wilson, sunt motive morale încorporate în orice cultură.

Acum apare o problemă. Ce se întâmplă atunci când la granița dintre libertate și lege nu mai sunt regimentate caracterul și adevărul?

Când ceea ce cândva era directionat, motivat și reprobat de către familie, tradiție, credință, biserică, și în final de caracter rămâne în suspans, se creează un vacuum. Pentru acest vacuum concurează societatea și birocrația. Astfel, iminent, legea preia din atribuțiile caracterului și ale adevărului, iar în măsura în care legea invadează spațiul acesta "sacru" ceea ce ea va declara legal va fi considerat în aceeași măsură și moral, iar ceea ce va declara ilegal va fi considerat în aceeași măsură și imoral. Chiar dacă termenii de moralitate și imoralitate nu vor mai avea corespondent în anii următori, pentru generațiile viitoare egalitatea aceasta de substanță va fi consimțită.

În lipsa caracterului și a adevărului născute de absolutul sfințeniei lui Dumenzeu, legea și birocrația preiau scaunul de arbitraj al conștiinței. De aceea referendumul pentru familie ar fi contat în cazul de față.


Aplombul mișcărilor LGBT din țară se desfășoară în zona vacuumului care va fi umplut cât de curând. Am hotărât să investim mai mult în competențe decât în caracter și în valori mai mult decât în virtuți, însă Dumnezeu nu este mort, iar Duhul Sfânt a venit să umple. Să ne curățim, dar de tot ce este rău și să umplem vacuumul fiind umpluți de Duhul Sfânt.

David Lavric

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.