Un judecător britanic a decis să permită părinților adoptivi ai unui copil de doar trei ani să îl lase să își schimbe genul, scrie Daily Mail.
Cei doi părinți, numiți de presa britanică cu inițialele TP și CP, aveau deja un copil biologic catre acum are 13 ani, dar care, la doar șapte ani, și-a schimbat genul, trecând de la băiat la fată.
Părinții au declarat că au sprijinit tranziția copilului lor de șapte ani, mergând achiar până la a schimba statutul juridic la cel al unei fete, inclusiv prin comandarea unui nou pașaport care să corespundă noii identități a copilului.
În cazul copilului luat în plasament, micuțul, care încă nu împlinise patru ani ani a fost trimis la școală, iar părinții l-au îmbrăcat în uniformă de fete, în ciuda faptului că școala le-a cerut în mod special să nu facă asta.
O anchetă a serviciilor sociale fost declanșată după ce au apărut îngrijorări că părinții „încurajau activ” copiii să-și schimbe genul și i-ar fi manipulat pe micuți în acest sens.
Ancheta a scos la iveală faptul că și un al treilea copil, pe care aceștia l-au avut în trecut în plasament, fusese încurajat de cei doi adulți să experimenteze „probleme de gen”.
Cu toate acestea, judecătorul care a pronunțat hotărârea a afirmat că „dovezile din aproape toate sursele arată cum copiii prosperă în îngrijirea lui CP și TP, oferind dovezi temeinice că aceștia sunt părinți buni”.
În prezent, există dezbateri serioase legate de modul în care presiunea socială poate influența așa numita „disforie de gen” și sentimentele de transgenderism la copii.
În august 2018, Brown University din Statele Unite a publicat un studiu, pe care, însă, ulterior, l-a șters, în care sugera că presiunile societății reprezintă o explicație pentru „efectele cluster” în care mai multe grupuri de copii dintr-un grup de prieteni sau de familie suferă toate, în același timp, probleme de identitate de gen, iar social media și YouTube ar putea juca un rol în asta.
Documentul, cu toate copiile sale, a fost însă șters în urma reclamațiilor activiștilor transgender.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.