Eram la un film despre Hristos și în spatele meu un copil îi spune altuia: “Vezi, ea e Maria Magdalena, mama lui Isus!”
S-a luat un interviu într-un sat unde mai mulți au fost întrebați cine a scris Biblia, mulți au zis ori că Ion Creangă, ori că Mihai Eminescu sau chiar amândoi. Pentru mulți Biblia este ceva scris de autori de romane fictive, cum mi-a spus cineva și mie.
În noaptea de înviere porțile unei Biserici s-au închis la ora 12:00 noaptea, mulți nu au apucat să ia lumina mult dorită așa că au început să drăcuie și biserica și pe preot și pe paznicul care închidea ușa. Când paznicul a deschis ușa ca să-i lămurească de ce au închis Biserica, unu a strigat: “Trage-l afară să-l batem!”
Povestea cineva că o doamnă, venind în România cu autocarulc a cumpărat alcool și a cinstit aproape pe toți oamenii din jurul ei, spunându-le că ea nu a apucat să sărbătorească Paștele cum trebuie.
În plin Paște, poporul român se miră că Biserica nu vrea să înmormânteze cu slujbă un om care s-a declarat toată viața necredincios și s-a lăudat cu patimile lui scârboase.
Românii se rătăcesc pentru că nu cunosc Scripturile și nici pe Dumnezeul care este descris în ele și care e viu și sfânt. La noi e un amalgam de beție cu tradiții, slujbe cu îmbuibare, drăcuială în poarta Bisericii unde popa citește din Scripturi, manele la maxim din Vinerea mare până în noaptea de înviere. Cluburi, droguri, sinucideri, etc. Biblia spune: “Cine rostește Numele Domnului să se depărteze de păcat!” În alt loc spune: “Fiți sfinți cum și eu sunt sfânt!”
Românii se rătăcesc moral pentru că mai nimeni nu le zice că dacă nu citesc Biblia și nu trăiesc după principiile ei sunt mai periculoși decât păgânii, pentru că vor face blestemățiile lor timp în care vor crede că-L au pe Dumnezeu. Iar pe cei care le vor spune că nu-L au îi vor sfâșia și-i vor numi sectanți, eretici, mincinoși și-i vor alunga. Pentru că cineva are grijă să-i mintă constant că sunt creștini, mântuiți și chiar le-a făcut o catedrală să-i asigure de asta.
Doamne, trezește-i pe români!
Cu prețuire,
Toni Berbece
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.