Serviciile sociale din Marea Britanie au început să ia în îngrijire copiii care doresc să-și schimbe genul și ai căror părinți nu sunt de acord cu dorința lor de schimbare, scrie Daily Mail., potrivit site-ului Activenews.ro.
Cel puțin trei copii au fost luați de aceste servicii și puși în grija lor, anul trecut, după ce familiile lor s-au opus dorințelor adolescenților de a-și schimba sexul, însă autoritățile locale implicate susțin că acesta nu a fost principalul motiv pentru care au intervenit.
Două astfel de servicii sociale au precizat că au luat în îngrijire doi copii care au avut dispute cu părinții din cauză că aceștia nu au fost de acord ca tinerii să-și schimbe sexul. Un alt serviciu social din Londra a spus că a făcut același lucru cu un copil „mai mic de cinci ani”.
Conform tabloidului britanic, în Marea Britanie s-a înregistrat în ultimii ani o creștere dramatică a numărului de tineri care au decis să recurgă la tratamentul pentru schimbarea identității de gen, iar cei care contestă teoria genului au avertizat că tot mai mulți părinți devin neputincioși în a acționa pentru a-i determina pe copii să renunțe la așa ceva.
The Sun a încercat să afle numărul exact al copiilor luați în îngrijire de aceste organizații pentru probleme transgender însă nu toate au răspuns solicitării jurnaliștilor, astfel încât se estimează că numărul real al copiilor luați de lângă părinți ar putea fi mai mare.
Potrivit celor mai recente date, numărul tinerilor din Marea Britanie aflat în evidența NHS pentru tratament „de identitate de gen” a crescut cu 1.000% în șase ani. În 2017-2018 au existat 2.519 de cazuri, dintre care 71% au fost femei.
Ministrul Egalității, Penny Mordaunt, a dispus încă de anul trecut o anchetă în legătură privind numărul tot mai mare de fete care vor să facă tratament pentru schimbarea de gen.
Stephanie Davies-Arai, fondatoare campaniei Transgender Trend, care reprezintă părinții îngrijorați de creșterea numărului de tineri care decid să fie altfel decât s-au născut, afirmă că părinții ar trebui să-și poată exprima temerile legate de aceste dorințe ale copiilor lor, fără frica de a fi „pedepsiți”. Mai ales în contextul în care Înalta Curte a Marii Britanii a permis cererea adresată de un copil de 16 ani că părinții săi nu aibă dreptul de a fi informați asupra posibilei schimbări a sexului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.