După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 13 ianuarie 2019

Sinuciderea asistată a devenit legală în Hawaii, dar cei mai mulți medici nu sunt dispuși să participe

de Cassy Fiano-Chesse, LiveAction
Hawaii a devenit cel de al șaselea stat american care a autorizat sinuciderea asistată. Legea a fost votată anul trecut și a intrat în vigoare din această lună.
În timp ce instituțiile medicale sunt dispuse să furnizeze medicamentele letale pentru pacienții care doresc să se sinucidă, medicii și farmaciștii sunt aceia care trebuie să le prescrie și distribuie. Legea le respectă medicilor dreptul la libertatea de conștiință. Melinda Ashton, directorul pentru calitate de la Hawaii Pacific Health, unul din cei mai mari furnizori de servicii de sănătate din Hawaii, declară că „nu au identificat, încă, nicio farmacie dispusă să furnizeze medicamentele”. Hawaii Pacific Health și The Queen’s Medical Center au anunțat că farmaciile lor nu vor furniza medicamente letale și nu vor spitaliza pacienți care intenționează să ia astfel de medicamente.
Nu este deloc surprinzător faptul că foarte mulți medici și farmaciști nu sunt dispuși să fie complici la uciderea pacienților și, pe măsură ce sinuciderile asistate se extind, din ce în ce mai mulți medici își reafirmă misiunea, aceea de a avea grijă de pacienți, și nu de a contribui la moartea acestora.
Medicul australian John Obeid a scris în The Daily Telegraph un articol critic la adresa sinuciderii asistate, în care spunea că „Asistarea pacienților în fază terminală prin managementul durerii și sprijin emoțional și psihologic este ceea ce noi deja facem, lucru total diferit față de asistarea deliberată pacienților să moară prin prescrierea de substanțe letale”.
Medicul Gracie Pozo Christie din Washington D.C. scria în The Hill că „Unii din cei mai înverșunați adversari ai sinuciderii asistate sunt medicii și asistentele cu mare experiență în asistarea pacienților să treacă prin șocul unui diagnostic fatal și în lupta acestora din ultimele luni de viață. A deveni un instrument al morții propriului pacient, intră în contradicție directă cu vocația prelungirii și îmbunătățirii vieții”. Recent, Colegiul American al Medicilor a anunțat, de asemenea, că se opune sinuciderii asistate.

Majoritatea celor care aleg profesia de medic, o fac pentru că doresc să vindece, să ajute oamenii. Foarte puțini ar fi dispuși să fie plătiți pentru a ucide. În acest context, nu este surprinzător refuzul furnizorilor de servicii de sănătate din Hawaii de a lua parte la sinuciderile asistate. Întrebarea care se pune, însă, este cât va mai dura până când susținătorii eutanasiei îi vor forța să o facă.

Vezi și alte articole pe tema eutanasiei:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.