marți, 8 ianuarie 2019

Activiștii fac presiuni asupra unui spital catolic să înceapă eutanasierile

Un articol pro eutanasie a fost publicat pe 28 decembrie pe site-ul de știri al Canadian Broadcasting Corporation – CBC, principalul operator public de radio și tv din Canada, sub semnătura ziaristei Frances Willick, cu titlul „Interdicția pentru moarte asistată la spitalul St. Martha trebuie să ia sfârșit”.
În articol este citată Jocelyn Downie, profesor de drept la Universitatea Dalhousie, care consideră că Spitalul Regional St. Martha din Antagonish, singurul spital catolic din Noua Scoție, riscă să fie găsit vinovat de violarea Cartei de drepturi și Libertăți și a legislației privind drepturile omului, prin refuzul de a oferi asistență medicală pentru moarte (sinucidere asistată).
În opinia lui Downie, spitalul St. Martha este o instituție finanțată public, dar personalului nu i se permite să ofere astfel de asistență medicală, pe motive religioase și, din această cauză, spitalul, Departamentul de Sănătate și Autoritatea Sanitară din Noua Scoție ar pierde un proces în instanță. Refuzul spitalului ar expune pacienții care doresc să moară asistat unei suferințe suplimentare, cauzată de mutarea la alt spital sau chiar riscului de a-și pierde capacitatea de a-și da ulterior consimțământul.
Downie consideră de neacceptat ca o instituție finanțată de stat să selecteze pe motive religioase serviciile pe care le poate presta pacienților și propune ca autoritățile din Noua Scoție să oblige printr-o hotarâre spitalul St. Martha să ofere servicii de moarte asistată, în caz contrar urmând să îi fie revocată licența de funcționare.

Spitalul a fost administrat până în 1996 de măicuțele de de la Sf. Martha, când a fost preluat de către Consiliul Regional de Est pentru Sănătate. La preluare, măicuțele, consiliul și departamentul de sănătate au semnat un acord care să asigure păstrarea identității și valorilor spitalului. Acordul prevede în mod expres interzicerea sinuciderii asistate și a avorturilor.
Continuarea pe www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.