După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 1 noiembrie 2017

Nicolae Geantă 🔴 Azi, la 500 de ani de la Reformă

Am întrebat elevii astăzi dacă știu ce se sărbătorește. “Halloween-ul” au răspuns la unison. “Mai gândiți-vă...”. “Colectiv”, a strigat voios unul aduncând în vizor nefericita discotecă. Despre Reforma lui Luther n-a știut nimeni.

Din nefericire despre cel mai mare eveniment care a schimbat radical planeta, după Hristos încoace, nu prea se vorbește. Nu se promovează. Mai ales in România. 

Reforma lui Luther a schimbat întâi biserica. A pus-o sub lupa Bibliei. A harului. A credinței. Sola Scriptura. Sola Grazia. Sola fide. Fără Reformă nu ar fi fost posibilă contrareforma. Adică acele acțiuni profunde ale catolicilor care înființează universități pentru a reduce decalajul științific și intelectual față de protestanți.

Reforma a ridicat societatea seculară. A dezvoltat învățământul, scrisul, cultura în limbile materne. A revoluționat muzica. Cele două concepte ale lui Martin Luther că ,,notele aduc textul la viaţă” şi ,,muzica trebuie să comunice Cuvântul lui Dumnezeu oamenilor” l-au desemnat ca liderul creaţiei şi promovării cântecului şi stilului protestant. Reforma a accentuat monarhismul, statele lumii începând modernizarea. Reforma aduce capitalismul, spiritul de inițiativă, dezvoltarea productivității muncii. Și mai târziu Revoluția industrială.

Tot Reforma declanșează mișcările globale. Emigrația. Protestanții prigoniți de Irlanda, Olanda, Franța, Germania etc, iau drumul Americii. Mayflower (1620) aduce părinții pelerinajului. Și mai târziu ia naștere SUA, cea mai puternică națiune a lumii moderne.

Nicolae Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.