După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 31 octombrie 2019

☞ (Re)Citeşte 20 de articole despre Halloween publicate de NewsNet Creştin!

Bebe Ciaușu – Halloween fără mine!

Începe nebunia de Halloween. Dovleci sculptaţi, măşti cu demoni, costume inscripţionate cu schelete umane, cranii, fantome, pălării de vrăjitoare etc. – majoritatea pentru copii. La urma urmei este doar un joc inofensiv, îşi spun părinţii, care nu vor să-şi dezamăgească odoarele ce le repetă întruna că toţi colegii lor deja şi-au procurat cele mai trăsnite costumaţii pentru serbarea de Halloween. Însă lucrurile nu stau deloc aşa. Halloween-ul nu este deloc inofensiv, ci este una dintre cele mai mari şi mai importante sărbători ale sataniştilor. 
Continuarea AICI

CulturaVieţii.ro: Halloween, întunericul dintre două lumi

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât lumina.

Copiii sunt cele mai vulnerabile făpturi iar părinţii sunt aceia despre care se presupune că îi ocrotesc atât timp cât sunt vulnerabili, adică toată copilăria lor.
Legătura dintre viaţă şi moarte sunt copiii. Fără ei, raportul dintre cele două ar fi atât de răsturnat încât de departe, moartea ar ieşi învingătoare.
Această victorie a morţii, greu de acceptat până şi în planul imaginaţiei, se realizează atunci când copiii trăiesc cultura ei. În România, părinţii şi şcoala îşi dau mâna an de an în realizarea acestui act de autodistrugere, atunci când copiii celebrează Halloween. Nu contează pentru nimeni că Halloween este sărbătoarea morţii, fiind una dintre cele 3 sarbatori anuale importante ale cultului satanist.
Continuarea AICI

La Ordinea Zilei: Halloween-ul în lumina Bibliei

Interviu cu pastorul Bebe Ciaușu 

De la an la an, Halloween-ul devine tot mai popular şi în ţara noastră. Ştirile prezentate la TV în perioada sfârşitului lunii octombrie, lăcomia comercianţilor de a-şi lărgi afacerile, predilecţia copiilor pentru giumbuşlucuri şi dorinţa părinţilor de a face pe plac copiilor, cumpărându-le costume haioase, precum şi multe alte motive, au condus la o popularizare anticipată a acestei pseudo-sărbători printre conaţionalii noştri. 

Magazinele sau vânzătorii stradali expun costumaţii cu schelete, cranii, fantome, demoni etc., dovleci sculptaţi sub formă de cranii, lumânări şi alte cele, pentru a pune la îndemâna celor interesaţi tot arsenalul de care au nevoie pentru o „sărbătoare” în toată regula. Mulţi creştini se simt intimidaţi de notorietatea tot mai evidentă a acestui fenomen, aşa că, în mod inevitabil, se ridică întrebări precum: Care ar trebui să fie reacţia creştinilor vis-a-vis de Halloween? Ce are Biblia de spus despre astfel de „sărbători”? Ca să putem oferi un răspuns viabil, ar trebui să ştim, mai întâi, despre ce este vorba. Aşadar: Ce este Halloween-ul?
Continuarea AICI


ActiveNews: Halloween este o sărbătoare care promovează un comportament violent, specific vrăjitoarelor și monștrilor pe care îi invocă. Efectele asupra copiilor se vor vedea în timp (Interviu cu Dr. Virgiliu Gheorghe)


Zilele trecute, un grup de 28 ONG-uri reunite sub titulatura de Coaliția pentru Familie și Constituție au acuzat Ministerul Educației Naționale de nerespectarea Legii Educației Naționale, pentru că permite și promovează sărbătorirea Haloween-ului în scolile românești.   
În acest context, l-am contactat pe domnul Virgiliu Gheorghe, cunoscut biofizician și specialist în cercetări psihosociale și comunicare, pentru a ne explica însemnătatea și simbolistica Halloween-ului.

Domnule Virgiliu Gheorghe, cum apreciaţi introducerea acestei sărbători pe agenda activităţilor instituţiilor de învăţământ din România?
Continuarea AICI


BistriţaNews.ro: Halloween-ul este satanism promovat de Ministerul Educaţiei Naţionale



Manifestarea are practici oculte ce promoveaza teroarea, cruzimea, violenta, moartea, prin care, elevii romani sunt implicati in lumea vrajitoriei si a satanismului. Un grup de 28 ONG-uri, reunite sub titulatura de Coalitia pentru Familie si Constitutie, acuza Ministerul Educatiei Nationale de nerespectarea Legii Educatiei Nationale pentru ca permite si promoveaza sarbatorirea Haloween-ului in scolile romanesti, se arata intr-un comunicat primit la redactie.

Semnatarii comunicatului afirma ca Ministerul a inchis ochii la numeroasele cereri facute de catre parinti si ONG-uri, de a stopa acest fenomen in timpul orelor de curs si "profesorii, invatatorii si educatorii au derulat si continua sa desfasoare activitati prin care isi propun sa generalizeze aceasta campanie de reeducare a elevilor romani", se arata in comunicat.
Continuarea AICI

Ziarul de Iaşi: „Satanismul nu este străin de Halloween“ - Avertisment al prelaţilor catolici ieşeni

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a lansat şi anul acesta un apel şi o serie de sfaturi pentru ca enoriaşii catolici să nu se lase influenţaţi de „fenomenul Halloween“ în contextul în care în această perioadă există o sărbătoare foarte importantă numită „Toţi Sfinţii“. 

Aceste recomandări au fost gândite încă de la Conferinţa Episcopilor Catolici din România care va avea loc între 5 şi 7 mai la Oradea. „S-a constatat, în timpul dezbaterilor, că în societatea noastră românească s-au strecurat multe obiceiuri păgâne pe care chiar şi unii dintre creştini le acceptă sau chiar le promovează sub sigla obiceiului celtic al halloween-ului“, au arătat reprezentanţii ERCIS.
Continuarea AICI

Intermedia TV: „Feriţi copiii noştri de macabrul Halloween!

Celebrarea Halloween-ului în şcolile din Suceava nu este privită cu ochi buni de toţi părinţii. 12 asociaţii şi fundaţii au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită interzicerea de urgenţă în unităţile de învăţământ a activităţilor legate de Halloween. Semnatarii consideră că astfel de activităţi afectează pe termen lung sănătatea spirituală şi morală a copiilor şi contravin valorilor Neamului Românesc, valorilor credinţei creştine şi valorilor umane.
Continuarea AICI


Ionel Tuţac – Cum sā contracarām Halloween-ul?



În aceste zile toatā lumea scrie sau vorbeste despre Halloween. Unii sunt preocupati de istoria sārbātorii si de rāspândirea ei, altii sunt fascinati de costumele si de personajele ce isi fac simtitā prezenta in sarbatoare, în timp ce altii discutā despre efectele pe care aceasta le are asupra copiilor si tinerilor. 
Din pācate prea putini sunt aceia care se gândesc cum sā contracareze expansiunea acestei sārbātori. Teama de a nu intra in conflict cu promotorii acestui eveniment sau de a nu strica distractia "nevinovata" de o zi a generatiei tinere ne determinā pe multi dintre noi sā tācem în astfel de situatii.
Am auzit nenumarate voci care afirmā:" Nu se poate ca o noapte de distractie, in care tinerii se uitā la filme horror sau se îmbracā în vrājitoare sau demoni, sā deturneze crestinul de la drumul care duce înspre cer!"
Si totusi, aceastā sārbātoare care pare, aparent, inofensiva, are efecte negative nebānuite asupra fiintei umane. 
Ea îi învatā pe oameni sā celebreze rāul, ea îi împinge pe unii sā intre în mod inconstient sub influenta fortelor malefice sau sā-si punā capāt vietii.
Continuarea AICI

Nicolae Geantă – Coarnele Halloween-ului

Halloween-ul, ştiu cam toţi orăşenii şi sătenii acuş, e sărbătoarea aia irlandeză, în care unul Jack, umblă cu dovleacul bâjbâind prin întuneric. Se zice că Jack Zgârcitul, după ce a păcălit de două ori pe Scaraoţki, pe dracu cel mare, n-a mai încăput nici în iad nici în Rai. Şi Satana, i-a dat un dovleac în mână să umble haihui prin întuneric! Ciudată poveste. Cu final neînţeles. Pentru mine, pentru dvs...

 Paradoxul e că sărbătoarea dovleacului cu cap de mort bântuie România. De la profesori şi actori, politicieni şi educatoare de grădiniţă, până pe uliţele satelor din creierii munţilor, pruncii noştrii au învăţat să colinde cu dovleacul aprins. Adică în numele Satanei. Colindă ca de Crăciun, dar nu cu traiste de covrigi, şi nici cu vestea bună că s-a născut Mesia, ci îmbrăcaţi în haine de drac! Mascaţi, cu sânge fals pe obrajii lucioşi, cu coarne ca ăia răii - dar şi cu cruciuliţe la gât, cu cearşafuri albe peste trup - ca stafiile, bufniţe, vârcolaci, huhurezi sau vampiri, tinerii se dau malefici.
Continuarea AICI

Halloween - The day we die: când îţi laşi copilul la joacă cu diavolul


"Mulţi spun că Halloween este doar un carnaval, dar, de fapt, nu e nimic inocent sau distractiv în această "sărbătoare". Ea este anticamera a ceva mult mai periculos. Participarea la Halloween este un fel de iniţiere în activităţile oculte." (Părintele Aldo Buonaluto)
Promovarea demonismului şi a pervertirii morale în şcoala românească, prin intermediul falsei sărbători Halloween - străină nu numai de tradiţiile româneşti, dar şi de normalitatea vieţii cotidiene - îmbracă în acest an haina "corectitudinii politice", într-o încercare pe cât de penibilă, pe atât de isteric exprimată de a apăra aberaţia Halloween în numele multiculturalismului, educaţiei europene (!) şi libertăţii de opţiune a elevilor şi părinţilor (!!).
Continuarea AICI

Vasi Duma – Halloween: Este dracul chiar așa de negru? 



Redus la tăierea unui cep de dovleac, la aprinderea unei lumânări și tragerea unei glugi pe cap, Halloween-ul pare chiar ceva inofensiv, o prosteală amuzantă, o joacă de-a „bau bau”. Ce este rău să vezi tineri costumați în schelete, care alergă încălecaţi pe mătură și se sperie reciproc la colțul casei?

Luat în singularitatea lui, așa pare; luat însă în dimensiunea lui publicitară, în propagarea lui frenetică și în plăcerea lui mondială, care angrenează companii întregi și oameni serioși, vedem că lucrurile bat într-o cu totul altă direcție.

Iată cu cum aș evalua eu forța distructivă a acestui fenomen. Fără a avea studii de folcloristică celtică și fără a umbla în sertarele de la Vatican, aș spune că primul semn îngrijorător este plăcerea pentru malefic. 
Nu obiectele în sine sunt rele (dovleacul e bun de plăcintă), dar există un gust, un apetit inocent în fața răului. Ne distrăm de realități metafizice precum moartea, iadul, focul iadului, ca de o înghețată pe băț. Acest „funny” mi se pare suspect. Scamatoria Diavolului este ipostazierea în forme care să trezească chiar o admirație globală; să fie ceva care să placă bunicilor, copiilor, părinților... să ne distrăm toți sub mască. Masca, în definitiv, nu este decât proiecția istorică a imaginarului nostru; moartea nu e un schelet, demonul nu este cu dinți ascuțiți... e ceva comic și fain. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.