După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 februarie 2016

Pagina Europeană.ro: Poziția oficială a Comisiei Europene în cazul Bodnariu. Euroalesul Buda: “E inadmisibil!”

Peste 800 de persoane au participat, zilele trecute, la un miting de solidaritate “Pro Familia Bodnariu și Nan”, organizat de Grupul de Inițiativă format din Bisericile Creștine Neoprotestante Penticostale, Baptiste și Independente din Târgu-Mureș, alături de Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureș, Conferința Transilvania de Sud a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea și Biserica Reformată. Acest miting este ultimul pe o listă lungă de acțiuni de solidaritate care au avut loc în majoritatea orașelor țării din momentul în care aceste cazuri au devenit publice. 
Subiectul a ajuns și în Parlamentul European, deputatul Daniel Buda fiind unul dintre cei mai activi în acest sens. “Vă spuneam la începutul lunii ianuarie faptul că am sesizat Comisia Europeană cu privire la cazul celor 5 copii ai familiei Bodnariu care au fost luaţi cu forţa de către autorităţile din Norvegia, fără a li se oferi vreo explicaţie. Deși Norvegia nu este țară membră a Uniunii Europene, am considerat că toate eforturile autorităților române care s-au sesizat și depun eforturi pentru ca acești copii să fie redați părinților trebuie să fie cunoscute și în special susținute. România este membră a Uniunii Europene iar cetățenii săi trebuie să beneficieze de protecție iar drepturile lor trebuie să fie respectate, indiferent pe teritoriul cărui stat se află sau trăiesc. Am adresat aşadar la începutul lunii ianuarie o adresă Comisarului European pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, doamna Vera Jourova, în care am expus cazul familiei Bodnariu şi am solicitat verificarea legalității demersurilor efectuate de Barnevernet în cazul familiei și redarea copiilor. 
Răspunsul primit în aceste zile din partea Comisarului Jourova m-a dezamăgit extrem de tare. Este inadmisibil ca în calitate de comisar să spui că «Comisia Europeană nu are puteri generale de a interveni în cazurile naționale de protecție a copilului din Norvegia», atât timp cât în speţa Bodnariu vorbim despre cetăţeni europeni aflaţi în state Non-UE. Consider că dacă până în acest moment Comisia nu a avut competenţe în acest domeniu, ar trebui să înceapă să le aibă, dacă tot este interesată de soarta cetăţenilor din Siria, Irak sau alte ţări. Aşa cum la fiecare şedinţă plenară se aduc în discuţie cazurile de încălcare a drepturilor copiilor sau a cetăţenilor din statele Non-UE, tot aşa cred că atât Parlamentul cât şi Comisia trebuie să fie preocupate şi de soluţionarea unor cazuri extrem de grave în care sunt implicaţi cetățenii și copiii europeni. 
Vreau să cred că răspunsul oferit este al unui consilier stângaci care nu înţelege valori precum democraţia, libertatea de conştiinţă şi nu reprezintă poziţia Comisiei Europene. Altfel, să nu ne mirăm de faptul că cetăţenii ne întreabă la ce foloseşte UE dacă instituţiile UE nu pot asigura protecţie juridică. Am însă convingerea că în urma demersului iniţiat de mine şi de alţi 42 de colegi, Parlamentul European va considera oportună dezbaterea şi identificarea mecanismelor prin care Comisia Europeană să intervină când se constată că procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emoţionale minorilor sau părinţilor. Instituțiile europene trebuie să găsescă mecanismele necesare și suficiente prin care să determine autoritățile norvegiene să își revizuiască această politică”, a explicat Daniel Buda.
Iată răspunsul primit de acesta la Comisie:
Continuarea pe www.paginaeuropeana.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.