Flacăra Închinării Media organizează în perioada 30 Octombrie – 1 Noiembrie 2014 o nouă excursie la Auschwitz – Cracovia.Ruta: Bistrița – Cluj Napoca – Oradea – Auschwitz
Preț: 100 de Euro.
În acest preț este inclus: drum dus-întors cu un autocar Tabita Tour de 4 stele, o noapte de cazare la un hotel de 3 stele în Cracovia și micul dejun inclus in dimineata zilei de 1 Noiembrie.
Taxele de intrare la Auschwitz de aproxiamativ 10 euro și restul meselor nu sunt incluse în preț.
Ruta:
Bistrița – Cluj Napoca – Oradea – Auschwitz
Plecarea:
– Bistrita (autogara Tabita Tour – ora 19:30)
– Cluja Napoca (ora 22:00)
– Oradea (ora 24:00)
Scurt istoric:
AUSCHWITZ
A fost un lagăr de concentrare nazist din Polonia, care în timpul celui de -al Doilea Război Mondial a avut un rol de distrugere în rândul populației evreiești din Europa și nu numai a acesteia.
Auschwitz este numele german al orașului din apropiere Oświęcim, situat la aproximativ 60 kilometri vest de Cracovia, în sudul Poloniei. Începând din 1940, Germania nazistă a construit mai multe lagăre de concentrare și un lagăr de exterminare în zonă, aflată sub ocupație germană la acea dată. Lagărele de la Auschwitz au fost un element major în perpetuarea Holocaustului; se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei.
Peste 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminați în acest lagăr.
Lagărul de la Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale.
Lagărele aveau ca scop distrugerea unor minorități europene ca evreii, țiganii, etc.
Lagărul de la Auschwitz avea la ieșire câte un crematoriu pentru cadavrele deținuților. Lângă acest crematoriu se mai afla și câte o cameră de dușuri, care avea ca scop gazarea prizonierilor.
În lagărul de la Auschwitz-Birkenau aceste camere de gazare și crematoriile se aflau în interiorul lagărului deoarece lagărul a fost construit într-o localitate ocupată de germani și transformată în lagăr de concentrare.
Locuitorii polonezi ai Auschwitzului, care au refuzat să fie deportați fie în Germania, fie în Austria, au fost folosiți la muncă “în folosul națiunii germane”, ei nefiind tratați ca și conaționalii lor care au acceptat să plece din Auschwitz. Ei erau folosiți la golirea camerelor de gazare.
CRACOVIA
Este unul dintre cele mai vechi și mai mari municipii din Polonia. În 2005 populația municipiului era de peste 750.000 locuitori, cea a aglomerației fiind de peste 1 mil. locuitori. Nucleul istoric al municipiului este situat pe malul Vistulei, la piciorul colinei Wawel, în sudul țării, în regiunea Polonia Mică (Małopolska). Din 1999 este reședința voievodatului Polonia Mică (województwo małopolskie), anterior fiind reședința voievodatului Cracoviei (din secolul al XIV-lea).
În mod tradițional Cracovia a fost considerată ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural și științific. Reprezintă totodată fosta reședință a regilor polonezi și este considerată de mulți ca fiind inima Poloniei, având o istorie de peste 1000 de ani. Cracovia este de asemenea un important centru turistic, fiind ținta a peste 7 mil. de turiști anual.
Centrul vechi istoric din Cracovia a fost înscris în anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Înscrierile se fac:
la numărul de telefon 0742775980 – Florin Lupean
prin e-mail: florinlupean@gmail.com
Număr de locuri: 49
Locuri rămase disponibile: 35
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.