După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 22 iulie 2014

India şi legile împotriva creştinilor

 Mai multe sate din centrul Indiei au scos în afara legii practicarea deschisă a creștinismului, o mișcare de o legalitate îndoielnică, încă una care îngrijorează liderii bisericii, care spun că deja este încurajată violența anti-creștină.

   „Situația este din ce în ce mai rea. Propaganda anti-creștină este din ce în ce mai puternică," a declarat pentru World Watch Monitor Arun Pannalal, preşedinte al Chhattisgarh Christian ForumChhattisgarh este una dintre cele 29 de state din India, care se află chiar în inima țării.Pannalal a spus că în satul Belar, care se află în districtul Bastar, s-a convocat un Gram Sabha(care reprezintă întalnirea adulţilor din zona respectivă) în urma căruia s-a adoptat o rezoluție care interzice toate activitățile religioase non-hinduse (cum ar fi rugăciuni, întâlniri și propagandă). Acesta nu conține prevederi pentru sancțiuni. Aceste întâlniri sunt organizate de Consiliul local. Consiliile locale cred, în mod eronat, că acest act votat de ei oferă o bază juridică legitimă prin care să interzică practicile religioase minoritare.

  „Fundamentaliști hinduși folosesc aceaste decizii locale pentru a induce în eroare oamenii şi pentru a pune în aplicare planul lor. Planul este să adopte cât mai multe astfel de legi, pe plan local, şi astfel să inducă în eroare oamenii simpli, care vor începe să creadă că interzicerea non-hindușilor este legală şi prevăzută în legile ţării."

The Times of India, un ziar național în limba engleză, a citat pe data de 9 iulie o cerere depusă de Suresh Yadav, președintele Consiliul Mondial hindus, în care se arăta că mai mult de 50 de sate au adoptat rezoluții similare.

  Reverendul  Aneesh Andrews, metodist ce supraveghea regiunea, a declarat pentru  World Watch Monitor că, după ce au fost adoptate aceste rezoluții, familiile creștine sărace din unele sate nu au mai primit rații guvernamentale de ajutor (cum ar fi grâu, orez și zahăr) şi le-a fost interzis accesul la sursele de apă din sat.


   „În unele locuri, adoptarea rezoluției a fost urmată de atacuri asupra pastorilor și distrugerea bisericilor din sat. Aceasta nu este doar adoptarea unei rezoluții, ci este un truc pentru a hărțui creștinii", a spus Andrews.  

   În urma adoptării rezoluției în Sirsiguda, 10 creștini (inclusiv trei pastori) au fost agresaţi de fundamentaliști hinduși, potrivit unui raport de cătreFundația Salt, o organizație indiană ce luptă pentru libertate religioasă.

  Creștinilor din sate nu li s-a dat acces la rațiile acordate de stat săracilor, ca urmare a practicilor lor religioase și pentru că nu dau donații la templul hindus din sat. Astfel, fără cartelele pentru raţii, ei nu au putut primi alimente de la magazinul ce acorda ajutorul de la stat, iar dacă au vrut să cumpere, produsele alimentare de la magazinele din oraș erau exorbitante.

   În două sate, Gadiya și Parapur, creștiniilor li s-a ordonat să plece din oraș „sau să sufere consecințele", conform declaraţiei ReverenduluiVijayesh Lal, directorul național al Comisiei pentru libertate religioasă din cadrul Alianţei Evanghelice din India. Amenințările, a declarat Lal, au fost făcute de către grupuri formate din membri ai Vishwa Hindu Parishad, o organizație hindusă.

   „În cazul în care nu se acordă protecție și intervenție în timp util, există posibilitatea să apară acte de violență anti-minoritate", a spus Lal într-o scrisoare din data de 15 iulie. Lal a transmis, de asemenea, rapoarte referitoare la un om creștin din satul Kue Mari, care a fost obligat să plătească o amendă şi, cu toate că a plătit-o, casa lui a fost arsă din temelii. Astăzi, el locuieşte sub o folie de plastic împreună cu familia sa (care include trei copii și părinții lui în vârstă).

   Rezoluțiile din Chhattisgarh sunt primele de acest gen, în conformitate cu Rolf Zeegers, un analist de la Open Doors International, o organizatie de caritate care oferă ajutor pentru creștinii care trăiesc sub presiune din cauza credinței lor. Liderii creștini se tem că interdicția va crește suspiciune și neîncredere în comunitate, generatoare de dizarmonie și ură care ar putea avea consecințe dezastruoase pentru non‑hinduși, drept dovadă atacul asupra unei biserici fiind ultimul dintr-o serie de incidente violente.

   Legea Chhattisgarh impune deja rezidenţilor obţinerea unei permisiuni de la guvern înainte să-şi schimbe religia. Legile anti-convertire au avut loc ca un instrument pentru a apăra persoanele fizice de a fi forțate să se convertească împotriva voinței lor şi sunt considerate de către avocații ce militează pentru libertatea religiei ca un instrument care, în schimb, este utilizat pentru a conduce minoritățile la periferia societății. Chhattisgarh este un teren politic deosebit de fertil pentru abuz anti-minorităţi, din această cauză liderii bisericiilor se tem pentru viaţa lor şi a enoriaşilor.


    Surse:
        
www.persecution.org
        
www.worldwatchmonitor.org   via Agentia Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.