Agenţia de Ştiri a Coreei de Nord (controlată de stat) a declarat că investigațiile și declarațiile personale oferite de Fowle au confirmat suspiciunile cu privire la comportamentul lui, deși s-au abținut să ofere alte detalii.
Cu toate acestea, oficialii au confirmat că Fowle, un creștin devotat, a fost investigat pentru acte care sunt „în contradicție cu scopul unei vizite turistice", deși familia sa din SUA a precizat, în mai multe rânduri, că nu se află în Coreea de Nord în scopuri misionare.
Considerată de marea majoritate ţară atee, Coreea de Nord a fost descrisă de către Eric Foley, co-fondatorul organizaţiei Seul-SUA, o organizaţie dedicată sprijinirii creștinilor „subterani” nord-coreeni, ca „una dintre națiunile cele mai religioase de pe pământ”.
Reverendul Eric Foley explică faptul că Coreea de Nord – care se află de 12 ani la rând în vârful listei de persecuție creștină World Watch List Open Doors – „este o națiune unică... prin faptul că este singura naţiune care a existat vreodată ce are drept temelie denaturarea credinţei creştine”. „Kim Il-Sung (primul președinte al Coreei de Nord, bunicul lui Kim Jong-un) a fost crescut într-un cămin creștin și, ca un rezultat al expunerii sale la credința creștină, a ajuns la concluzia că sistemul închinării creștine – întâlnirea săptămânală a membrilor, devotamentul complet și total pentru divinitate și imnurile creştinilor – ar putea fi adaptate la o religie de stat, care în Coreea de Nord este cunoscută sub numele de Juche. În această religie de stat este esențială venerarea şi preamărirea familiei Kim", a declarat Eric Foley într-un interviu recent pentru Christianity Today.
Pin urmare, creștinismul este perceput ca o „provocare directă" la ideologia de stat, iar practicarea credinței este ilegală. Cei care se declară a fi creștini sunt condamnaţi la muncă în lagăre de concentrare sau chiar ucişi.
The Independent relatează că „cele mai recente arestări rămân o enigmă pentru Washington, care nu are relații diplomatice cu Coreea de Nord și nici o ambasadă la Pyongyang.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.