”Israelul este o tara interesanta, iubita de Dumnezeu si pedepsita deopotriva, cu vestigii ale binecuvantarii si maniei divine, cu o imagine aceea ce poate fi binecuvantarea sau blestemul. Se merita sa vezi astfel de locuri incarcate de istorie sacra pentru a intelege mai bine Cuvantul lui Dumnezeu si a pricepe ca binecuvantarea sau blestemul depind doar de relatia cu El. El poate da binecuvantarea din nimic (piatra si nisip calcaros – asa cum e configuratia teritoriului lui Israel), dar tot El poate transforma „tara unde curge lapte si miere” intr-un pustiu! Impresionat a fost sa vad si pasiunea si zbuciumul unor evrei ultra-ortodocsi in rugaciunea lor ca Dumnezeu sa-si intoarca din nou fata spre Tara Promisa. Acest lucru mi-a amintit de apatia noastra si m-a facut sa inteleg cat de putin multumim lui Dumnezeu pentru binecuvantarile pe care le avem.
Calatorind in tara sfanta, am inteles cat de simplii erau oamenii de atunci, dar ce har le-a facut Dumnezeu si ne-a facut si noua prin ei, trimitandu-Si fiul acolo. Pasiunea dupa Dumnezeu, detasarea de posesiuni si simplitatea cred ca a fost cheia unei relatii profunde cu El si consecinta binecuvantarilor de atunci. Oricat de blamat ar fi acest popor si oricat de saracita ar fi tara acum, ea ramane pentru noi locul binecuvantarii divine, un fel de Garizim al lumii (locul de unde s-a rostit binecuvantarea dupa intrarea in Tara Promisa), fiindca acolo, Dumnezeu a decis sa rosteasca binecuvantarea eterna pentru cel care crede in Fiul Lui. Tara lui Israel impune reverenta nu in fața oamenilor, ci in fata lui Dumnezeu care in multe locuri din Israel „a scris pe pamant” marturia dragostei lui, marturie pe care „pietrele o vor striga” in ziua judecatii!
Multumim pentru clipele de neuitat dramuite de tine pe „pamantul sfant”! Domnul sa-ti dea har si izbanda si sa aduca pace peste Israelul lui Dumnezeu!”
Marcel Ţepeneu, pastor Biserica Baptistă Maranata Caraş Severin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.