Liderii comuniști au fost speriați de posibilitatea comunității creștine chineze care ar putea ajunge la 300 de milioane de oameni până în 2030, întrucât se tem că „vor trebui să împartă puterea” pe măsură ce Biserica crește în mărime și influență, potrivit lui Ron Boyd-MacMillan.
Boyd-MacMillan, director al Strategic Research la centrul creștin caritabil Open Doors, a declarat pentru Express UK că Partidul Comunist Chinez, condus de președintele Xi Jinping, devine din ce în ce mai îngrijorat de creșterea populației creștine și ca urmare, va lua măsuri aspre în privința religiei.
„Credem că dovezile cu privire la motivul pentru care Biserica Chineză este atât de vizată este că liderii sunt speriați de dimensiunea Bisericii și de creșterea ei”, a spus Boyd-MacMillan.
„Și dacă aceasta va crește în același ritm pe care îl are încă din 1980, asta înseamnând între 7 [la sută] și 8 la sută pe an, atunci vom avea, până în 2030, un grup impresionant de 300 de milioane de oameni. Și, știți, conducerea chineză, chiar face planuri pe termen lung, adică, planul lor economic merge până în 2049, așa că asta îi deranjează. Pentru că eu cred că dacă Biserica continuă să crească așa, atunci vor trebui să împartă puterea.”
Open Doors clasează China pe locul 17 în Lista mondială de supraveghere din 50 de țări în care creștinii sunt cei mai persecutați. Organizația observă că, în timp ce Biserica se bucură de „o creștere puternică”, viața unui creștin este oricum, dar nu simplă.
Politica de „Sinicizing” a Bisericii - sau fuzionarea cu identitatea chineză - este pusă în aplicare în întreaga țară, întrucât PCC se bazează puternic pe identitatea culturală chineză pentru a rămâne la putere și fac acest lucru prin limitarea oricărui lucru perceput ca o amenințare la adresa controlului său asupra societății.
Bisericile sunt monitorizate și închise în întreaga țară, fie că sunt subterane sau parte a Three-Self Patriotic Movement, biserica protestantă este oficial sancționată în China. Guvernul a impus, de asemenea, o interdicție privind vânzarea online de Biblii.
China folosește, de asemenea, supravegherea de ultimă tehnologie pentru a oprima și monitoriza credincioșii. Pe fondul pandemiei COVID-19, cetățenii au fost forțați să predea datele lor personale PCC, permițând oficialilor guvernamentali să-și intensifice campania de supraveghere.
Represiunea asupra religiei nu afectează doar creștinii, ci și musulmanii Uyghur, o comunitate care ocupă cea mai mare parte a Regiunii Autonome Uyghur Xinjiang din China, care au fost supuși recluziunii în masă, muncii forțate și sterilizării forțate de către PCC.
Ca răspuns al acestei represiuni, fosta administrație Trump a acuzat guvernul chinez de încălcarea drepturilor omului și a emis sancțiuni împotriva membrilor PCC.
„După o atentă examinare a datelor disponibile, am stabilit că, cel puțin din martie 2017, Republica Populară Chineză (RPC), sub conducerea și controlul Partidului Comunist Chinez (PCC), a comis crime împotriva umanității, mai ales asupra musulmanilor Uyghurs și a altor membri ai grupurilor etnice și religioase minoritare din Xinjiang”, a declarat secretarul de stat de atunci, Mike Pompeo, într-o declarație emisă în 19 ianuarie, pe care, între timp, administrația Biden a eliminat-o.
Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, nu a răspuns vineri dacă administrația Biden va menține declarația administrației Trump conform căreia China comite genocid împotriva populației sale din Uyghur.
La o conferință de presă, Psaki a spus reporterilor că Biden a „vorbit despre modul oribil în care sunt tratați” uygurii, dar va „verifica” care va fi politica administrației Biden, a informat RCP.
În efortul de a consolida aderarea la PCC și de a înăbuși disidența, guvernul Chinei a impus o lege de securitate națională în Hong Kong în iunie. De atunci, mai mulți activiști pro-democrație au fost arestați, iar unii condamnați la închisoare, acuzați de încălcarea legii securității naționale și subminarea puterii de stat.
Luna aceasta, pastorul și autorul Francis Chan a dezvăluit că, după ce a plantat trei biserici în regiunea semi-autonomă, autoritățile din Hong Kong i-au refuzat viza, forțându-l să se întoarcă în Statele Unite.
Chan și familia lui s-au mutat din SUA în cartierul Sham Shui Po din Hong Kong în februarie 2020. În decembrie, acesta a spus că, în calitate de misionar în Hong Kong, a fost lovit de atmosfera de frică.
„Fiind în Hong Kong și evident înconjurat de chinezi, am observat că spre deosebire de ceea ce este în SUA, există multă frică, chiar și între cei care se numesc creștini. Chiar le este frică să moară. Și trebuie să înțelegi că este ceva cu totul în neregulă cu viața ta dacă nu vrei să mori”, a spus el.
Apostolul Pavel a dorit să plece și să fie cu Hristos în Filipeni 1:21-24, a spus Chan, dar el „rareori” aude aceste cuvinte de la cei din Hong Kong.
„Oamenii țin atât mult la viețile lor și sunt foarte de speriați de moarte. E ca și cum nu credem cu adevărat în promisiunile Lui - că vom avea ceva mai bun. De aceea Pavel spune: «Bineînțeles că aș prefera să plec și să fiu cu El, dar sunt lucruri pe care trebuie să le fac pe pământ». Acesta ar fi singurul motiv pentru care el ar dori să fie în continuare să fie pe pământ ...”
„Pentru că e atât de îndrăgostit de Isus. «Tot ce-mi doresc este să fiu cu El», a spus aceasta. „Tu ai această perspectivă? Ai aceeași vorbire?”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.