După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 19 noiembrie 2020

Peter Costea 🔴 Nu ne este rușine de valorile creștine!

 Unii vorbesc de "valori europene", iar Macron de "valori republicane". [Between Secularism and Fundamentalism: On France's Response to Islamic Terrorist Attacks:

Nici unii, nici alții nu își definesc "valorile". Noi, însă, vorbim de valori creștine pe care le și definim. Identitatea și definiția lor se află în cartea sacră a tuturor creștinilor: Biblia.
Tot ceea ce Dumnezeu a instituit și definit la Zidirea Lumii este sacrosant, imuabil, și constituie valori creștine de la care societății civile nu i se permite să deroge: viața celor nenăscuți și a celor născuți; demnitatea ființei umane; egalitatea tuturor ființelor umane în demnitate, fie născute, fie nenăscute; familia și căsătoria naturală (biblică); procrearea (fără distrugerea vieții nenăscute); dreptul fiecărei persoane, născute ori nenăscute, la statutul de "persoană" în sensul constituțional și moral al cuvântului; libertatea personală; dreptul fundamental al ființei umane de a avea o relație cu Dumnezeu (libertatea religioasă); dreptul omului de a insista să rămână așa cum l-a făcut Dumnezeu ("parte bărbătească și parte femeiască").
Dreptul omului de a se opune societății civile, fără penalizări, când aceasta insistă să redefinească căsătoria și familia naturală (prin impunerea căsătoriilor între persoane de același sex, prin instituționalizarea familiei sociale ori a concubinajului prin intermediul uniunilor ori parteneriatelor civile); dreptul la proprietate; dreptul de a alege (dacă vrea ori nu să fie vaccinat); dreptul la a fi liber (născut în libertate, trăind în libertate, murind în libertate); libertatea de conștiință (adică de a nu i se impune să acționeze împotriva valorilor creștine); libertatea economică (de a munci cinstit pentru a-și câștiga pâinea în mod cinstit și a nu i se impune taxe exorbitante); etc.
Macron este criticat în articolul de mai sus pentru ambiguitățile lui. ("Macron only speaks about abstract republican values. Because these values are never actually defined, nobody can clearly articulate what the problem of Islamic radicalism actually is. But radical Islamism isn't fighting "republican values" - it's fighting whatever is not Islamic civilization")
Ca răspuns la atacurile teroriste islamiste din Franța, Macron vorbește de "valori republicane". Dacă el are acest drept, îl avem și noi și ni-l arogăm. Ca răspuns la atacurile seculariste și ale secularismului împotriva creștinilor, noi răspundem cu alternativa cea mai viabilă: valorile creștine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.