După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

vineri, 6 noiembrie 2020

Nicolae Geantă 🔴 Ce faci dacă poliția intră buzna în biserică?

 Zilele trecute am tot primit, de la prieteni, un mic filmuleț în care poliția a dat buzna într-o biserică. Evanghelică. Românească. A intrat cu șapca pe cap evident. Deși politicos, plin de siguranța pe care i-o oferă haina, polițistul s-a plimbat printre rânduri verificând. Probabil măștile coronei. Între timp, cel ce predica la amvon a cam dat în fâstâceală. Nu a aplicat nicio sancțiune poliția, dar așa cum a intrat, așa a și plecat. Surprinzător. Ba nu, n-au uitat să filmeze... intervenția.

Poate poliția da buzna în biserică? E drept să dea amenzi în timpul slujbei? E constituțional, chiar dacă e pandemie? Nu prea cred. Nu sunt expert în drepturile omului, dar domnul Cătălin Raiu este. Domnia sa reprezintă țara noastră la OSCE. Tocmai pe probleme de libertăți religioase. Ca și mine, domnul Raiu zice că nu. Și înșiră o sumedenie de articole de lege. (Citiți articolul său făcând click aici). În primul rând România nu are o lege prin care să stipuleze când și cum poate restricționa libertatea religioasă. În al doilea rând activitățile din bisericile românești în pandemie NU pun în pericol siguranța națională! Nu sunt întâlniri teroriste. Ori ale grupurilor de interes. Acolo oamenii se roagă pentru binele țării, al conducătorilor, pentru vindecarea bolnavilor. Apoi trebuie să existe niște limitări. Nu doar ale enoriașillor. Ci și ale polițiștilor, ale statului. Astfel e... încălcare de drept. Ori dacă e pandemie nu mai trebuie să respectăm drepturile celuilalt? JFK spunea acum o jumătate de secol: „drepturile tuturor sunt diminuate, atunci când drepturile unui singur  om sunt amenințate!”. Diseminați...

Nu sunt adeptul unor acte ale ortodoxiei (moaște, icoane ș.a) - oricum unii preoți ar vrea să „nu exist” (nici eu, nici alți evanghelici), dar trebuie să recunoaștem faptul că prin măsurile luate împotriva lor au fost discriminați. Li s-a interzis să oficieze euharistia, să-și adore icoanele, ori să pelerineze. Și culmea interzicerea împărtășaniei și sărutul icoanelor s-a făcut la cererea unui tinerel politician, domnul Andrei Caramitru. Care, nu din grija de a apăra semenii s-a pus curmeziș împotriva împărtășaniei, ci din ură față de biserică. Cum a făcut și domnul CTP care i-a atacat la baionetă, cu cuvinte pline de iad. Nu din dragoste pentru cei ce i-a făcut „vite” a vorbit ziaristul, ci din ură, resentiment față de Biserică. Și cine urăște Biserica, urăște Capul ei. Pe Hristos. Pe Dumnezeu... 

E drept, o să mă întebați: „și ce să facem dacă Poliția dă buzna în Biserică?”. În primul rând rugați-i respectuos să arate ordinul de percheziție. (Nu cred că cineva ar îndrăzni să intre fără o hârtie la mână. Dar mai ști? În exces de zel. ori din ordinul cuiva...). Apoi, după ce intră rugați-vă pentru polițiști cu voce tare. Vă asigur: vor fi înmuiați! Însă, înainte de a ajunge „potera” pe la dvs ar trebui să respectați toate normele de securitate impuse de pandemie! Să nu găsească nod în papură! 

În rest, temeți-vă de Domnul Dumnezeu! Evident, nu doar la Biserică...

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.