O biserică plantată de Biserica Early Rain a fost atacată de autoritățile din orașul Taiyuan din China, provincia Shanxi, care au reținut pastorul și șase alți membri.
Supraveghetorul persecuției, International Christian Concern, raportează că, la 15 noiembrie, oficiali ai biroului securității publice, ai biroului afacerilor etnice și religioase, ai ministerului afacerilor civile și al secției de poliție au atacat Biserica Xuncheng în timpul slujbei de duminică dimineața.
Comandantul securității publice a confiscat telefonul mobil al pastorului înainte de a cere fratelui Zhang Chenghao să meargă cu ei.
După slujbă, comandantul și personalul de la biroul de afaceri etnice și religioase au pus sub semnul întrebării calificările pastorului An Yankui, întrebând dacă acreditările sale au fost aprobate de stat și dacă adunarea lor a fost înregistrată la guvern.
Deși nu au reușit să ofere un mandat de arestare, autoritățile l-au luat apoi pe pastor. Ulterior au postat avizul de desființare pe ușa bisericii, au împiedicat oamenii să înregistreze incidentul și au confiscat telefoanele mobile ale membrilor. De asemenea, au notat informațiile personale ale tuturor și au confiscat Biblii, imnuri și costume de cor.
Poliția a interogat creștinii și a încercat să-i „inducă în eroare pentru a dezvălui informații nefavorabile despre biserica lor”, potrivit ICC. Autoritățile i-au transferat apoi pe credincioși într-un alt edificiu. Acolo, li s-a cerut să se schimbe în uniforme de închisoare și au fost ținuți într-o cameră de detenție.
După câteva ore, creștinilor li s-a permis să se îmbrace în hainele lor și au cerut fiecăruia să dea o declarație. Acești credincioși au fost eliberați în jurul orei 21:30.
Potrivit China Aid, Biserica Xuncheng a fost plantată de Biserica Early Rain Covenant din Chengdu, una dintre cele mai mari biserici neînregistrate din China. Un Yankui, unul dintre pastorii Bisericii Xuncheng, a absolvit seminarul fondat de ERCC și se află sub influența teologiei reformate și a pastorului ERCC Wang Yi, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru munca sa de misiune.
Deși autoritățile au închis ERCC în anul 2018 și l-au arestat pe pastorul lor și pe alți lideri, membrii bisericii au continuat să fie hărțuiți.
Gina Goh, managerul regional ICC pentru Asia de Sud-Est, a spus că într-un moment în care religia din China trebuie să se supună controlului Partidului Comunist Chinez și al președintelui Xi Jinping, „nu mai este o surpriză faptul că o biserică-casă este văzută ca un dușman al statului și trebuie înfrânt.”
„Atitudinea Chinei față de încălcarea libertății religioase trebuie să fie expusă continuu, astfel încât Beijingul să știe că nu poate scăpa neobservat atunci când întreprinde aceste acțiuni asupra creștinilor”, a spus Goh.
Represiunea Chinei împotriva creștinismului și a altor religii pe care le consideră „amenințări” la adresa statului este bine documentată.
În ultimii ani, au apărut numeroase rapoarte despre autoritățile chineze care înlocuiau crucile cu steagul PCC și imaginile cu Isus Hristos cu președintele Xi, precum și transformarea bisericilor în clădiri pentru activități politice.
PCC a obligat liderii bisericilor să prezinte predici cu ideologie politică. În plus, prin cenzură au început să elimine cuvintele „Hristos” și „Isus” din unele publicații, inclusiv pe rețelele de socializare chineze.
La începutul acestei luni, autoritățile au atacat o comunitate catolică subterană din provincia Hebei și au reținut doi preoți și cel puțin 20 de seminariste și călugărițe a căror locație rămâne necunoscută.
Potrivit unui raport din luna noiembrie al Centrului de Cercetare Pew, restricțiile asupra religiei din China au crescut la un nivel record. Cercetătorii au descoperit că China continuă să aibă „cel mai mare scor la indicele restricțiilor guvernamentale din toate cele 198 de țări și teritorii din studiu”.
De asemenea, China a fost etichetată de către Departamentul de Stat al SUA drept „țară de îngrijorare specială” pentru „continuarea angajării în încălcări deosebit de severe ale libertății religioase”.
Țara este pe locul 27 pe lista de urmărire mondială a Open Door SUA a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.