După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

vineri, 9 octombrie 2020

Partidul Creștin Elvețian înlătură cuvântul Creștin

Partidul tradițional înlătură cuvântul Creștin din numele său. Ei speră în acest fel să oprească scăderea voturilor într-o țară în care secularizarea este pe pantă ascendentă.
Partidul Creștin al Poporului (CVP) din Elveția a decis să renunțe la eticheta creștină. Noul lor nume este The Center.
Această schimbare vine după ce a suferit o pierdere constantă de voturi în ultimele decenii. Înființat pentru prima dată ca Partidul Catolic-Conservator al Elveției în 1912, partidul a fost puternic în anii 50, 60 și 70, dar baza lor de alegători a scăzut de la 21% în 1979 la 11% în 2019.
Schimbarea numelui și noul motto („Libertate, solidaritate, responsabilitate”) au fost aprobate după o dezbatere internă în care mulți membri ai partidului și-au exprimat dezacordul în privința înlăturării identității creștine a partidului.
Partidul Creștin al Poporului a fost în continuare cel mai mare partid din mai multe regiuni sudice și centrale, regiuni administrative ale Elveției majoritar catolice. Dar chiar și acolo, identitatea publică „creștină” îi făcea pe mulți alegători secularizați să renunțe la votul pentru ei, cred liderii partidului.
În demersul de a încerca să recupereze influența, partidul fuzionează și cu Partidul Democrat Conservator mai mic.
După această redefinire a Partidul Creștin al Poporului, va rămâne un singur partid în Parlamentul elvețian care include în mod expres credința creștină în numele său - Partidul Popular Evanghelic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.