După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 25 octombrie 2020

Papa Francisc a lansat un Manifest Verde fără Dumnezeu

 

Papa Francisc a chemat încă o dată la acțiune împotriva „schimbării climatice”, de data această făcând afirmația alarmistă că omenirea are mai puțin de 30 de ani să acționeze.

Papa Francisc a lansat acest apel patetic într-o înregistrare video din cadrul serialului „Countdown” al site-ului TED, al cărui scop este „să accelereze soluțiile pentru criza climatică”, pentru „a construi un viitor mai bun prin reducerea emisiilor cu gaze de seră la jumătate până în 2030, în cursa pentru o lume cu zero emisii de carbon”.

Pe parcursul celor 13 minute ale înregistrării, Suveranul Pontif nu a rostit nici măcar o singură dat cuvintele „Dumnezeu” sau „Iisus Hristos”, dar a prezentat un adevărat program politico-economic care l-ar face invidios și pe Marx.

Papa a început prin a afirma:

„Știința ne spune în fiecare zi, cu mai multă precizie, că este nevoie de acțiune urgentă… pentru a ne păstra speranța că vom evita o modificare climatică radicală și catastrofală.”

Și a repetat: „Acesta este un fapt științific”.

El a făcut apel la schimbări drastice, fără a da exemple de acțiuni care ar trebui întreprinse.

Trebuie să apară Omul Nou

Însă: „Din această criză, nici unul dintre noi nu trebuie să iasă neschimbat – nu putem ieși neschimbați: dintr-o criză nu ieși la fel – și asta va lua timp și eforturi mari pentru a învinge.”

Papa a adăugat:

„Va trebui să îi convingem pe cei care se îndoiesc, să găsim soluții”, referindu-se la climato-sceptici.

Suveranul Pontif a făcut referire și la conceptul de „ecologie integrală”, pe care îl caracterizează drept un răspuns la „plânsul Pământului” și la „plânsul săracilor”.

Acest concept, explică Papa, înseamnă că toți suntem „interdependenți unul de altul, ca și de Mama Pământ”.

Suveranul Pontif propune trei acțiuni globale (globaliste):

Prima este ca educația să fie centrată pe grija față de Pământ, „dezvoltând înțelegerea că problemele de mediu sunt legate de nevoile umane”. În context, Papa a elogiat „noua conștientizare ecologică și socială” precum și lupta pe care unii o poartă pentru „apărarea mediului și pentru dreptate”.

A doua acțiune propusă de pontif se referă la apă și la hrană:

Ultimatumul papal

În al treilea rând, Papa Francisc a făcut apel la „înlocuirea combustibililor fosili cu surse de energie curate”. El a amintit că oamenii de știință consideră că avem „mai puțin de 30 de ani” pentru a „reduce considerabil emisiile de gaz cu efect de seră în atmosferă”.

La unison cu globalismul verde, Papa a cerut „excluderea investițiilor în întreprinderile care nu răspund parametrilor ecologiei integrale”, recompensându-le în schimb pe cele care o fac.

Și șeful de la Vatican a continuat:

„Pământul trebuie să fie muncit și hrănit, cultivat și protejat. NU putem continua să îl stoarcem ca pe o portocală. Și putem afirma că a avea grijă de Pământ este un drept al omului.”

O revoluție mondială

Papa a atacat și actualul sistem economic mondial, declarându-l „nesustenabil”. Prin urmare avem un „imperativ moral și o urgență practică de a regândi numeroase lucruri: felul în care producem, felul în care consumăm, cultura deșeurilor, viziunea noastră pe termen scurt, exploatarea săracilor și indiferența noastră față de el, inegalitățile crescânde și dependența noastră de energiile nocive”.

Ecologia integrală este – crede Papa – fundamentul unei noi relații dintre om și natură.

Acest lucru presupune un nou sistem de viață și o revoluție sau o reînnoire a sistemului politic, într-una „dintre cele mai înalte forme de caritate”, deoarece iubirea „implică toate popoarele și implică natura”.

Și Papa conchide declarând că „trebuie să acționăm de urgență”.

În cele 13 minute, Suveranul Pontif nu îl pomenește deloc pe Dumnezeu sau pe Hristos, dar nici măcar nu vorbește despre importanța credinței. În cele două rânduri când folosește cuvântul „credință”, nu se referă la creștinism, ci cere tuturor persoanelor de orice confesiune să se angajeze în efortul de combatere a schimbării climatice.

www.ortodoxinfo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.