După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 21 octombrie 2020

O așezare israeliană, moștenirea lui Trump pe Înălțimile Golan

 

Pe o câmpie din regiune apar brusc steaguri americane și israeliene și o placă de aur cu numele Trump. În acest teritoriu președintele american nu a construit un hotel de lux, ci și-a dat numele unei colonii.

Recunoscând anexarea Golan de către Israel, a Ierusalimului drept capitală a aceluiași stat, și sponsor al normalizării relațiilor cu monarhiile din Golful Arab – iată că Donald Trump s-a dovedit a fi un aliat valoros al israelienilor. Atât de mult, încât premierului Benjamin Netanyahu îi place să spună despre actualul chiriaș al Casei Albe că este „cel mai mare prieten” pe care Israel l-a avut vreodată. Un semn tangibil al acestei moșteniri se află în capătul îndepărtat al Golanului ocupat, lângă granițele Siriei și Libanului.

Trump Heights așteaptă coloniștii

Pentru a aduce un omagiu președintelui american, care a recunoscut anexarea în 1981 a unei mari părți a acestui platou strategic preluat din Siria în timpul războiului din 1967, Netanyahu a inaugurat acolo colonia „Trump Heights” în iunie 2019. De fapt, acest loc relativ izolat era deja o populat la începutul anilor 1990 de familii evreiești care au părăsit fosta URSS. „De la declarația lui Trump și decizia de a construi aici, am văzut o creștere a interesului investitorilor. Este o schimbare uriașă”, a declarat pentru AFP  Haim Rokach, șeful Consiliului regional Golan. Douăzeci de familii noi sunt așteptate în „Trump Heights” în noiembrie. La câteva săptămâni de la termen, excavatoarele sunt ocupate pe șantier și acesta ar putea fi doar începutul. Pentru Toni Yeheskel, șeful afacerilor externe la Consiliul Local pentru Golan, obiectivul pentru următorul deceniu este “un platou fertil, presărat cu podgorii și livezi”.

„Pentru prima dată în aproape 30 de ani, locuitorii de aici au speranță. Va deveni centrul Golanului”, a spus el. Locuind în case dărăpănate, populația îmbătrânită din „Trump Heights” coexistă cu adulții tineri care sunt membri ai unui program de pregătire pentru serviciul militar. „Îi ajutăm, le purtăm alimente, le vorbim, ne asigurăm că totul le merge bine”, a declarat Ayelet Schwab, 18 ani, din Efrat, o așezare israeliană din Cisiordania, teritoriul palestinian ocupat de Israel. Astăzi, în jurul Golanului trăiesc în jur de 25.000 de coloniști, alături de aproximativ 23.000 de etnici sirieni cu statut de rezidenți în Israel. Potrivit ONG-ului israelian Peace Now, care documentează și se opune colonizării, numărul de noi unități de locuit din așezări s-a dublat în primii trei ani a mandatului lui Trump. „Avem multe hoteluri în Golan, dar nu avem suficiente camere, în special apartamente VIP. Ne propunem să construim noi unități în viitor”, adaugă Toni Yeheskel. Și cine știe, unele dintre acestea ar putea fi sub steagul hotelurilor Trump.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.