Prin hotărârea sa din 16 septembrie 2020, prima cameră civilă a Curții de Casație franceze a confirmat soluția Curții de Apel din Montpellier de respingere a unei cereri de transcriere a recunoașterii maternității formulate de o femeie transgender, doamna X[1].
1. Maternitatea unui bărbat?
În speță, doamna Y și domnul X s-au căsătorit în august 1991 și au avut doi copii, unul născut în 2000, altul născut în 2004. Ulterior, domnul X a avut o revelație. A devenit conștient de identitatea sa de gen feminin. Prin urmare, el a solicitat schimbarea sexului în documentele de stare civilă și a devenit doamna X printr-o hotărâre din 2011. Devenirea nu s-a produs biologic sau chirurgical, ci lingvistic și gramatical. Cuplul era căsătorit chiar înainte de intervenția legii căsătoriei pentru cupluri de același sex. Dar doamna X nu și-a finalizat reatribuirea de gen în acel moment. Acest lucru este dovedit de nașterea celui de-al treilea copil al cuplului în 2014, adică după 3 ani de la recunoașterea domnului X ca femeie. Deși era doamnă, a conceput al treilea copil cu soția sa, o adevărată doamnă, prin metoda artizanală, cu gameții săi care erau jmasculini. Prin urmare, doamna X, fost domn intenționează să aibă o filiație maternă pentru cel de-al treilea copil, în concordanță cu noua sa stare civilă.
Știu, recunosc, deja e obositor, plicitisitor și enervant să scriu sau să vorbesc despre doamna bărbat, domnul femeie, doamnă tată și domnul mamă, dar aici s-a ajuns!
Transsexualismul este definit ca o tulburare de identitate, sentimentul profund de apartenență la sexul opus, în ciuda unui aspect fizic legat de sexul cromozomial. Persoana se simte victima unei erori insuportabile a naturii și nu poate trăi fără a obține coerență între psihicul său și fizicul său. Prin urmare, trebuie să-și schimbe sexul și prenumele în registrul stării civile. Domnul X s-a prevalat de această definiție și a devenit doamnă. Cu toate acestea, s-ar putea susține azi că ea este victima unui comportament ”deviant„ al judecătorilor francezi. Voi explica.
Continuarea pe www.juridice.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.