După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 13 octombrie 2020

Ghidul pentru libertatea religioasă pe care Guvernul nu vrea să îl aplice: Cum face cabinetul englez în pandemie

 

România a ajuns exemplu pe plan mondial, în plină pandemie, de ”așa nu se face”, când vine vorba despre respectarea drepturilor religioase. OSCE a întocmit un raport în care România figurează la rușinoasa categorie a statelor care au încălcat libertatea religioasă a cetățenilor săi. Totul a debutat în starea de urgență, când președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au interferat în actul liturgic al cultelor din România, îndeosebi în cel ortodox. Ceea ce este de neacceptat în democrațiile occidentale, în România a devenit obișnuință.

Însă, interferența statului în viața privată a credincioșilor continuă. Asta, deși Guvernul poate aplica un ghid de bune practici pe care, de exemplu, executivul de la Londra, îl respectă cu strictețe, după ce l-a întocmit în urma unor discuții cu partenerii sociali: medici, epidemiologi, reprezentanți ai cultelor. Ori, se știe, în Marea Britanie numărul cultelor îl depășește de câteva ori pe cel din România. România putea, și încă poate, face un lucru extrem de simplu: să traducă ghidul britanic destinat vieții religioase în timpul pandemiei, să cheme reprezentanții celor 18 culte, medicii, epidemiologii și experții în libertate religioasă și să îl adapteze la realitățile românești.

Ghidul din Marea Britanie poate fi consultat AICI

”Este cel mai bun ghid elaborat de un guvern pentru restricționarea libertății religioase în timpul pandemiei. Este exemplu de bună practică, deoarece a fost elaborat printr-un taskforce format din reprezentanți ai guvernului, ai cultelor și experți independenți și pentru ca folosește un limbaj neutru din punct de vedere religios, clar, aplicabil tuturor credințelor religioase.

Nu țintesc gesturi liturgice specifice, așa cum s-a întâmplat în cazul României și acoperă, prin norme general valabile, întreg spectrul de credințe religioase fiind, totodată, în acord cu legislația și standardele internaționale în materie de libertate religioasă.”, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, Cătălin Raiu, reprezentantul României în panelul de experți pe libertate religioasă din cadrul OSCE și președinte al FoRB România.

www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.